Minder water uit de kraan door droogte

Inwoners van Goor lopen de kans om problemen te krijgen met de drinkwatervoorziening. Op verschillende plekken in Overijssel, waaronder Goor komt minder water uit de kraan. Dat zegt waterleidingbedrijf Vitens. Oorzaak is extreem hoog waterverbruik door het mooie weer en de droogte. Vitens adviseert om de tuin niet te sproeien, geen zwembaden te vullen, niet te lang te douchen, de wasmachine alleen ’s nachts aan te zetten en de auto niet te wassen.

Gerelateerde berichten

  • Waterdruk naar beneden bijgesteld14 juni 2020 Waterdruk naar beneden bijgesteld Drinkwaterbedrijf Vitens heeft twee weken geleden de waterdruk in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente naar beneden bij moeten stellen. Dit is gedaan omdat er een enorme […]
  • Korte waterstoring in grote delen Goor21 april 2020 Korte waterstoring in grote delen Goor Een groot deel van de huishoudens zat vanmiddag rond het middaguur zonder water of had nauwelijks waterdruk. Dit kwam door een technische storing in één van de […]
  • Goors water is nog steeds te hard22 januari 2016 Goors water is nog steeds te hard Het water dat uit de Goorse waterleidingen stroomt is nog steeds veel te hard. Uit onderzoek van DVC waterbehandeling blijkt dat de hardheid van het water in het Twentse Haagje op dit […]
  • Goor zonder water17 september 2019 Goor zonder water Goor heeft dinsdagavond ruim een kwartier zonder water gezeten. Vanaf vijf voor half acht was er een technische storing in één van de drinkwaterproductiebedrijven van Vitens, zo meldden […]
  • Nieuwe waterwingebieden in Goor9 oktober 2014 Nieuwe waterwingebieden in Goor Er wordt in en om Goor nog steeds driftig gezocht naar nieuwe waterwinlocaties. Dat gebeurt in opdracht van de Provincie Overijssel die nieuwe bronnen hoopt te vinden in het gebied tussen […]