Papegaai houdt brandweer bezig in De Meene

Een papegaai beleefde vanmiddag een koddig avontuur op de Herikervlierweg in de Meene. De eigenaar van de ara was met het dier aan het oefenen toen de vogel een boom vloog en daar niet meer uit wilde komen. Een te hulp geschoten boer loste een ‘waarschuwingsschot’, maar ook daarvan was de ara niet onder de indruk. De inmiddels ingeschakelde dierenambulance wist ook het beest niet uit de boom te krijgen, waarop een beroep werd gedaan op de brandweer, die er met behulp van een hoogwerker wel in slaagde om het dier naar beneden te krijgen. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

Gerelateerde berichten

  • Kat vlucht bij overhandiging aan eigenaresse na bevrijding door brandweer4 juli 2018 Kat vlucht bij overhandiging aan eigenaresse na bevrijding door brandweer Dat een kat in het nauw soms rare sprongen maakt is een bekend spreekwoord, maar in de Goorse Irisstraat was dit vanmiddag wel heel letterlijk het geval. Daar heeft de brandweer middels […]
  • Brandweer lang druk met kat op dak7 oktober 2019 Brandweer lang druk met kat op dak Een kat op het dak van een appartementencomplex op Het Jannink in Goor heeft de brandweer vanavond ruim een uur beziggehouden. Aanvankelijk werd de Goorse brandweer opgeroepen, maar een […]
  • Schoorsteenbrand aan Oude Postweg12 december 2016 Schoorsteenbrand aan Oude Postweg De Goorse brandweer werd net na het middaguur gealarmeerd door een schoorsteenbrand aan de Oude Postweg net buiten de bebouwde kom van Goor. Er werden ook andere korpsen ingeschakeld omdat […]
  • Ree bevrijd in De Meene4 juli 2020 Ree bevrijd in De Meene De brandweer heeft vanmiddag een ree bevrijd in De Meene in Goor. Het dier kwam vast te zitten in een net van een hekwerk nabij de IJsbaanweg. De gealarmeerde brandweer was snel ter […]
  • Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle19 april 2018 Buitenbrand in weiland aan de Meenweg snel onder controle De Goorse brandweer moest vanmiddag uitrukken voor een brand in een weiland aan de Meenweg net buiten Goor. Daar was brand ontstaan in een weiland. De spuitgasten waren met een waterwagen […]