Kiezersbedrog…

Gaat de Molenstraat nu wel of niet binnen afzienbare tijd open voor tweerichtingsverkeer. Dat was de vraag tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering. Een motie van een aantal partijen moest duidelijk scheppen maar volgens de PvdA heeft die motie die er voor moet zorgen dat de weg in augustus van volgend jaar open moet, weinig om het lijf en is het tijdspad veel te vrijblijvend en zijn er daarin allerlei ontsnappingsmogelijkheden voor wethouder Scholten om daar onderuit te komen. Raadsvolger en PvdA-schaduwfractielid Carel Groothengel klom weer eens in de pen spreekt van kiezersbedrog. Lees zijn ingezonden brief hieronder…


Daar zat ik dan dinsdag 2 juni. Mijn goeie goedje aan, pilsje in de aanslag en de auto stationair op de oprit. Immers, zo hadden D66 en de SP beloofd de Molenstraat zou in beide richtingen opengaan. Beide partijen waren erin geslaagd om een wonderlijk gezelschap bijeen te garen om dat voor elkaar te boksen. Zelfs het CDA en de VVD zouden voor een motie stemmen om dat voor elkaar te krijgen. Stoere taal vooraf en allemaal tegen de zin van dit College in. Maar toen gebeurde het. De grootste show ooit in onze gemeente opgevoerd kreeg die avond zijn beslag. Een fraai staaltje kiezersbedrog deed me bijna naar het hele krat grijpen was het mijn vrouw niet geweest die me daarvan afhield. Ze had overigens ook het sleuteltje al uit de auto gehaald. Ze weet hoe dat gaat in de politiek.

Het werd voor de indienende partijen een complete puinhoop die avond. Uit alles werd duidelijk dat men helemaal niet van plan was om tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners van Goor. Het ging er slechts om ons als domme kiezers zand in de ogen te strooien. De onderknuppels in de betrokken partijen verprutsten het doordat er op een vernietigende wijze door hun verhalen werd heen geprikt. Toen werd het een “chef-Zage” en moest er langdurig geschorst worden. Daarna werd het alleen maar erger.

Alhoewel de ingediende motie geen enkele waarde meer had overwon de angst voor een afgang en stemde men voor iets wat niets meer was. Gaat de wethouder die dan ook uitvoeren werd er gevraagd. Nee dat hoefde niet gaven de indieners inclusief de SP aan. Dat mocht het College op 21 juni 2021 zelf beoordelen want zo bestond voorvrouw van het CDA het “zo doen we dat altijd met moties”.

Met andere woorden er werd een motie ingediend die weliswaar nu een datum noemt maar we kunnen er gif op innemen dat als het College op die datum vindt dat de Molenstraat nog niet in twee richtingen open kan dan gebeurt dat ook niet. Met andere woorden men gokt erop dat het dan toch mogelijk is om dan toch maar de eer op te kunnen eisen. En als dat niet lukt dan horen we niets meer van deze partijen. Het uitmelken van wat er niet was werd tot een hoogtepunt verheven door SP raadslid Frank Stevens: “Er is in ieder geval wel duidelijkheid over een datum”.

Inderdaad het is duidelijk dat het College op 21 juni 2021 besluit wat ze gaan doen. Hier is maar een woord voor, doorgeprikt kiezersbedrog zoals nog niet eerder vertoont in deze raad. Voor dat bedrog is in onze raad ruime meerderheid aanwezig. Het is maar dat u het weet. Het krat is leeg. Ik had er de volgende dag flinke koppijn van. Niet van dat bier overigens.

Carel Groothengel

Gerelateerde berichten