Geen extra steun voor cultuursector

De gemeente Hof van Twente is niet van plan om extra maatregelen te treffen om de cultuursector te steunen. Dit blijkt uit de antwoorden die zijn gegeven op vragen hierover van D66-fractievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel. Die partij wil de culturele infrastructuur zo veel mogelijk op peil houden en meer vrijheid bieden om dingen te organiseren. Het College van B&W wil dat overlaten aan de creativiteit van de organisatoren en zegt financieel niet veel te kunnen doen aanvullende op de maatregelen van het rijk. “Onze financiĆ«le situatie is niet rooskleurig en veel is nog onduidelijk over de vraag in hoeverre de rijksoverheid ons gaat compenseren voor extra kosten in het kader van Corona” aldus het college in de beantwoording. Met name de Goorse Reggehof (foto) is door de Coronacrisis in zwaar weer terecht gekomen maar ook organisaties van evenementen en feesten moeten in dit kader een veer laten.

Gerelateerde berichten

  • Sayin stopt als raadslid, Rugenbrink wel kandidaat6 december 2021 Sayin stopt als raadslid, Rugenbrink wel kandidaat Belgin Sayin (foto) stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als raadslid. De Goorse zat de afgelopen vier jaar in de raad namens D66. Op de nieuwe kieslijst van de democraten is […]
  • D66 wil extra aandacht voor huiselijk geweld8 februari 2021 D66 wil extra aandacht voor huiselijk geweld De lokale fractie van D66 maakt zich zorgen over de situatie waarin met name veel gezinnen met kinderen op dit moment verkeren en wil weten of er door de gemeente in deze Coronaperiode […]
  • Begroting blijft knagen aan oppositie16 november 2020 Begroting blijft knagen aan oppositie De kogel is al door de kerk en door de steun van CDA en VVD is de programma-begroting voor 2021 aangenomen. Toch hoopt de rest van de fracties in de gemeenteraad van Hof van Twente dat er […]
  • PvdA vraagt waar de Cultuurnota blijft26 oktober 2020 PvdA vraagt waar de Cultuurnota blijft De lokale PvdA heeft aan het College van B&W vragen gesteld over de zogenoemde Cultuurnota die vorig jaar juli in een motie unaniem is aangenomen door de gemeenteraad. De […]
  • Glazen Huis keert terug in Goor23 oktober 2020 Glazen Huis keert terug in Goor Het Glazen Huis keert terug in Goor. De stichting Doors Wide Open wil een goede doelen-actie gaan organiseren in de laatste week voor de Kerst in Het Proathuus in het centrum van Goor. […]