Gemeente koopt TSB-terrein

De gemeente is van plan om op korte termijn het TSB-terrein aan de Bunschotenstraat in Goor aan te kopen. Daarover is inmiddels mondeling overeenstemming met de huidige eigenaar, de Droste Bouwgroep. Het is de bedoeling om het terrein opnieuw in te richten met de functies wonen, werken en recreëren. Voor de huidige huurders, zal op de korte termijn niet veel veranderen omdat de gemeente de tijd wil nemen om het gebied te ontwikkelen. Daarbij is het de bedoeling om de karakteristieke panden, die de industriële geschiedenis van Goor weergeven, kunnen worden hergebruikt. Met de aankoop wordt ook de weg vrij gemaakt voor de verlegging van een deel van de D.J. Bunschotenstraat om tweerichtingsverkeer in de Molenstraat te realiseren.


Gerelateerde berichten

  • Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein3 juli 2020 Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd 'kansenboek' gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige […]
  • Duurzaam woonfestival op TSB terrein13 september 2017 Duurzaam woonfestival op TSB terrein Het was al enige tijd een wens van het college en de gemeenteraad en op zaterdag 14 oktober is het zover. Dan vindt het zogenoemde Hofkracht & Woonfestival plaats op het voormalige TSB […]
  • Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’20 augustus 2019 Hoorspel, krant en expositie rondom voorstelling ‘Rooje Rozen’ Het moet een groots gebeuren worden met veel publiek in de voormalige Stoombleekerij aan de Goorse Bunschotenstraat. De voorstelling Rooje Rozen van smartlappenkoor Ditis Goorus op 27 en […]
  • Voedselbank naar de Bunschotenstraat3 augustus 2020 Voedselbank naar de Bunschotenstraat De Goorse voedselbank gaat verhuizen. De gemeente heeft een plek gevonden in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Bunschotenstraat 14 (foto) op het oude TSB-terrein. De voedselpakketten […]
  • Kiekeboe komt handen te kort…22 augustus 2017 Kiekeboe komt handen te kort… De nieuwe Kringloopwinkel Kiekeboe blijkt een onverdeeld succes maar dat heeft, nu al, ook de nodige consequenties. Er is een gebrek aan vrijwilligers en daarom luidt de leiding nu al de […]