Vrees voor begrotingsproblemen bij gemeente

Het wordt voor financieel wethouder Harry Scholten (foto) nog een hele klus om later dit jaar een sluitende begroting van de gemeente Hof van Twente te kunnen presenteren. Dit schrijft hij in een zogenoemde zomerbrief waarin hij de zorgen uit. De stijgende kosten in de zorg, de dalende (dividend-)inkomsten en stijgende risico’s hebben een negatief effect op de gemeentelijke begroting. Daar komen de kosten nog bij van de Coronacrisis, voor zover die niet worden gecompenseerd door het Rijk.

Harry Scholten: “Een vastomlijnd dekkingsplan is in deze onzekere periode nog niet te maken. De komende maanden gaan we gebruiken om het dekkingsplan verder uit te werken. Dit plan wordt gepresenteerd met de Begroting, in november. Dat wordt een pittige klus, want om financieel gezond te blijven zullen scherpe keuzes nodig zijn.” De gemeenteraad vergadert op 23 juni over de Zomerbrief.

Gerelateerde berichten

  • OZB met 10% omhoog9 oktober 2020 OZB met 10% omhoog De gemeente Hof van Twente wil de Ontroerend Zaak-belasting (OZB) met maar liefst 10% extra te verhogen. Door het landelijke beleid moet lokaal fors worden bezuinigd. Volgens wethouder […]
  • Een groter vergif is niet te koop…14 december 2021 Een groter vergif is niet te koop… Wie kent de klucht van de 35.000 nieuw aan te planten boompjes en struiken? En wie kent dat andere slechte stuk over massale bomenkap in dezelfde gemeente? De winkeliers geven het goede […]
  • Wethouder wil in gesprek over cultuurnota30 januari 2021 Wethouder wil in gesprek over cultuurnota Wethouder Harry Scholten wil met vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen en instellingen uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, in gesprek over de cultuurnota die in […]
  • “Begrotingsvergadering is een farce…”4 november 2020 “Begrotingsvergadering is een farce…” Het zal veel gevolgen hebben voor de inwoners van Goor en de overige kernen in de Hof: de programma-begroting voor 2021 zal leiden tot grote lastenverzwaring voor de burgers. Normaliter […]
  • PvdA gaat tegen programma-begroting stemmen2 november 2020 PvdA gaat tegen programma-begroting stemmen De partij van de Arbeid heeft nu al besloten om tegen de programma-begroting voor 2021 te stemmen. De aangekondigde zeer forse bezuinigingen zijn de sociaal democraten een doorn in het […]