Rellie toch door de straten op ‘Schoolfeest-zondag’

Geen Tente, geen kermis en geen optocht vanwege het Coronavirus dit jaar maar het Goorse School- en Volksfeest wordt toch gevierd. Op diverse manieren en op verschillende plekken in Goor. De mannen van de Goorse Biertent Rellie gaan volgende week zondag ook door de straten. Dit keer niet met spectaculaire wagens en vreemdsoortige voertuigen maar per fiets. En dat onder de noemer ‘Blue Live Matters’ waarmee het keurkorps in de blauwe poloshirts een kwinkslag maakt naar de wereldwijd demonstrerende Black Live Matter-beweging. De Rellieleden doen voor deze actie een oproep aan de aanwonenden van de optochtroute om vanaf 13.00 uur aan de straat te gaan staan of te zitten en zoveel mogelijk lawaai te gaan maken als ze langskomen.

De leden zelf vertrekken vanaf de Waterstraat om als protest de route per fiets en met inachtneming van alle Corona-maatregelen. Daar zullen enkele gastsprekers de heren een hart onder de riem steken. De leden van de Goorse Biertent Rellie maken met deze actie gebruik van het demonstratierecht. “Het is van het groot belang dat de leden zich gezamenlijk en publiekelijk kunnen uitspreken. Het recht om te demonstreren is een fundamenteel mensenrecht dat nauw samenhangt met bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting.” aldus de Rellie in een perscommunique.

De aanvraag voor de ‘demonstratie’ is inmiddels bij de gemeente ingediend. De leden van het keurkorps zijn solidair in de strijd tegen de 1,5 meter-samenleving en zeggen met de actie ook aan te willen geven dat de actie onder de noemers #BlueLivesMatter en #GBR een grote dikke knipoog is naar de wereldwijde protesten tegen elke vorm van ongelijke behandeling. “Het maakt de leden namelijk niets uit of je, homo, lesbisch, transgender, dik, dun, rijk, arm, wit, zwart of geel bent. Wees lief en aardig voor elkaar is hun opvatting en vier samen het leven” aldus de Rellieleden.

Gerelateerde berichten

  • Open Dag Schoolfeestloodsen druk bezocht15 mei 2022 Open Dag Schoolfeestloodsen druk bezocht Dat het School en Volksfeest al enorm leeft onder de Goorse bevoling werd gisteren duidelijk tijdens de Open Dag van de Schoolfeestloodsen. Veel bezoekers wisten de weg naar de […]
  • Toch nog optocht…27 juni 2021 Toch nog optocht… Goor gaat los. Toch nog een optocht. Foto’s zeggen meer dan woorden…
  • De Goorse Rellie in Markelose optocht?17 juni 2021 De Goorse Rellie in Markelose optocht? De kans bestaat dat de Goorse Biertent Rellie de optocht tijdens het dorpsfeest in Markelo af gaat sluiten. In een opmerkelijk Facebookbericht zegt een woordvoerder van het keurkorps dat […]
  • Rellie gaat kleding verhuren7 mei 2019 Rellie gaat kleding verhuren De kleding die in de loop der jaren door de leden van de Goorse Biertent Rellie is gedragen tijdens de Schoolfeestoptocht gaat in de verhuur. Al deze kleding, die op verschillende wijze […]
  • Rellie zoekt brommers en fietsen24 april 2019 Rellie zoekt brommers en fietsen De Fiets-Bromgroep van de Goorse Biertent Rellie is voor de komende allegorische optocht tijdens het School- en Volksfeest brommers, motoren, fietsen of onderdelen ervan nodig. Alles uit […]