Centrum mag niet worden afgesloten tijdens Schoolfeest

Het Goorse centrum mag het volgende weekeinde niet worden afgesloten. De Goorse horeca-ondernemers hadden daarom gevraagd om tijdens de dagen dat er normaliter Schoolfeest gevierd wordt, de terrassen uit te kunnen breiden en uit veiligheidsoverwegingen. Het voorstel is door de gemeente Hof van Twente besproken met de Veiligheidsregio Twente maar die haalde resoluut een streep door het plan omdat er dan sprake zou zijn van een evenement en dat is in ieder geval tot 1 september verboden in verband met het Coronavirus. Ook mag er geen live muziek klinken buiten en is alleen zachte achtergrondmuziek toegestaan. Diverse Goorse café’s wilden graag live muziek in de open lucht tijdens de Schoolfeestdagen omdat er voor volgende week prachtig weer wordt voorspeld.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeeststraf voor Goorse café’s17 juli 2021 Schoolfeeststraf voor Goorse café’s De extra terrasruimte die de Goorse café's Johnys en De Tapperij hebben gekregen moet op last van burgemeester Nauta weer ontruimd worden. De maatregel volgt na een volgens haar te grote […]
  • Rijdend zwembad, kerkdienst en live-muziek26 juni 2021 Rijdend zwembad, kerkdienst en live-muziek Ook de tweede dag van het alternatieve School- en Volksfeest is een succes. Bij verschillende café's was het vanmiddag al vroeg gezellig met live-muziek en allerhande acts. Zo was het bij […]
  • Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor21 april 2021 Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor Het is iets, maar ook niet meer dan dat. Niet elke horeca-ondernemer is blij met de aangekondigde versoepelingen die volgende week ingaan. Terrassen mogen dan open van 12:00 uur tot 18:00 […]
  • Als het weer mag: ruimere terrassen31 maart 2021 Als het weer mag: ruimere terrassen De Goorse horecaondernemers mogen hun terras, ook dit jaar, weer meer ruimte geven als er daarvoor de benodigde versoepelingen komen. Zover is het, zoals bekend, nog niet maar de […]
  • Stil protest tegen horecasluiting2 maart 2021 Stil protest tegen horecasluiting In navolging van horeca-collega's elders in het land werd er ook in Goor geprotesteerd tegen de voortdurende horeca-sluiting vanwege het coronavirus. Waar elders voor korte tijd de […]