Iconische Goorse draaimolen in Historisch Museum

Toch nog een kermis dit jaar in ’t Twentse Haagje. Het Goors Historisch Museum heeft komende week in de hal een kleine expositie opgesteld om alsnog in kermissferen te komen. Er prijkt een model van de echte Goorse draaimolen van W.G. Snel uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De molen is bijzonder, omdat er behalve paarden ook koeien op staan. Het model is in 1946 gemaakt door plaatsgenoot Gijs Rosenkamp, die vroeger een patatzaak had in de Grotestraat.

Gerelateerde berichten

  • Privéverzamelingen in Goors museum2 juni 2022 Privéverzamelingen in Goors museum Vanaf half september zijn in het Goors Historisch Museum privéverzamelingen te zien van enkele medewerkers van Stichting Historisch Goor, maar ook voor andere Gorenaren is er plek om een […]
  • Historisch Museum open op Koningsdag23 april 2022 Historisch Museum open op Koningsdag Op Koningsdag opent ook het Goors Historisch Museum haar deuren. Van 10.00 uur tot en met 16.00 uur is de expositie ‘Werken in de textiel’ te zien. Op de begane grond van het museum wordt […]
  • Goors Historisch Museum extra open5 april 2022 Goors Historisch Museum extra open Het Goors Historisch Museum opent zondag extra haar deuren van 11.30 uur tot en met 16.00 uur. In het museum is op de bovenverdieping de tentoonstelling ‘Werken in de textiel’ te zien. Op […]
  • Willem Wondergem nieuwe voorzitter Stichting Historisch Goor15 februari 2022 Willem Wondergem nieuwe voorzitter Stichting Historisch Goor Willem Wondergem is de nieuwe voorzitter van de Stichting Historisch Goor. Hij neemt het stokje over van Ubbo Borgesius die ruim tien jaar de preses was. Hij was in 2011 de opvolger van […]
  • Goors Historisch Museum weer open31 januari 2022 Goors Historisch Museum weer open Het Goors Historisch Museum is vanaf morgen (dinsdag 1 februari) weer geopend. Bezoekers zijn welkom met een coronatoegangsbewijs en er is plaats voor 8 bezoekers tegelijk, verdeeld over […]