Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat

Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een besluit genomen. De sociaal-democraten willen in de gemeenteraad van de Hof van Twente een openbaar debat. Fractievoorzitter Fred Rijkens: “Het lijkt erop dat er nu een besluit door wordt gefrommeld zonder dat daar in alle openheid over wordt gediscussieerd.” Er is al een verbod op knalvuurwerk en de PvdA wil voorstellen om dat in de Hof van Twente nog niet voor siervuurwerk te laten gelden. “Je zou het nog een jaar kunnen proberen met siervuurwerk. Als het dan mis gaat omdat inwoners van onze gemeente zich niets van de nieuwe regels aantrekken, zou je alsnog kunnen overgaan tot een algeheel verbod.”

Gerelateerde berichten

  • CDA wil geen verbod op carbid-schieten14 november 2020 CDA wil geen verbod op carbid-schieten Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het […]
  • Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod24 januari 2017 Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft […]
  • Minder vuurwerkschade dan voorheen5 januari 2015 Minder vuurwerkschade dan voorheen Er is in Goor minder schade aangericht tijdens Oud en Nieuw dan in voorgaande jaren. Dat is de eerste inschatting van de gemeente Hof van Twente. Er zijn nog geen cijfers paraat, die komen […]
  • Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod27 augustus 2020 Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod Er klinken, ook in de gemeente Hof van Twente steeds meer stemmen, die pleiten voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk. De GroenLinks-fractie deed deze week een persbericht uit […]
  • Goor verdeeld over vuurwerkverbod16 september 2020 Goor verdeeld over vuurwerkverbod Een groot deel van Goor is tegen een algeheel vuurwerkverbod en vindt dat deze traditie in stand moet worden gehouden. Dat blijkt uit een poll op deze site. Van de stemmers zegt 54% tegen […]