Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat

Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een besluit genomen. De sociaal-democraten willen in de gemeenteraad van de Hof van Twente een openbaar debat. Fractievoorzitter Fred Rijkens: “Het lijkt erop dat er nu een besluit door wordt gefrommeld zonder dat daar in alle openheid over wordt gediscussieerd.” Er is al een verbod op knalvuurwerk en de PvdA wil voorstellen om dat in de Hof van Twente nog niet voor siervuurwerk te laten gelden. “Je zou het nog een jaar kunnen proberen met siervuurwerk. Als het dan mis gaat omdat inwoners van onze gemeente zich niets van de nieuwe regels aantrekken, zou je alsnog kunnen overgaan tot een algeheel verbod.”