Algeheel vuurwerkverbod op komst, PvdA wil openbaar debat

Het lijkt erop dat er tijdens de komende jaarwisseling geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Volgens de lokale PvdA is daarover door de Twentse burgemeesters al min of meer een besluit genomen. De sociaal-democraten willen in de gemeenteraad van de Hof van Twente een openbaar debat. Fractievoorzitter Fred Rijkens: “Het lijkt erop dat er nu een besluit door wordt gefrommeld zonder dat daar in alle openheid over wordt gediscussieerd.” Er is al een verbod op knalvuurwerk en de PvdA wil voorstellen om dat in de Hof van Twente nog niet voor siervuurwerk te laten gelden. “Je zou het nog een jaar kunnen proberen met siervuurwerk. Als het dan mis gaat omdat inwoners van onze gemeente zich niets van de nieuwe regels aantrekken, zou je alsnog kunnen overgaan tot een algeheel verbod.”

Gerelateerde berichten

  • Jaarwisseling rustig verlopen1 januari 2022 Jaarwisseling rustig verlopen De jaarwisseling is in Goor rustig en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Wel ging er, ondanks het vuurwerkverbod, toch nog veel de lucht in tijdens de jaarwisseling zoals in de […]
  • Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk1 januari 2021 Rustige jaarwisseling, wel veel vuurwerk De jaarwisseling is in Goor rustig verlopen. Er werden weinig incidenten gemeld. We ging er, ondanks het verbod op het zogenoemde categorie 2-vuurwerk, veel de lucht in net na twaalven […]
  • CDA wil geen verbod op carbid-schieten14 november 2020 CDA wil geen verbod op carbid-schieten Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het […]
  • Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod27 augustus 2020 Steeds meer stemmen voor vuurwerkverbod Er klinken, ook in de gemeente Hof van Twente steeds meer stemmen, die pleiten voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk. De GroenLinks-fractie deed deze week een persbericht uit […]
  • Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod24 januari 2017 Veel minder vuurwerkschade door schoolpleinverbod Er is veel minder vuurwerkschade in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente dan in voorgaande jaren. Waar tijdens de vorige jaarwisseling nog voor 36.000 euro werd vernield blijft […]