Hof heeft primeur met app biodiversiteit

De gemeente Hof van Twente gaat biodiversiteit monitoren met een nieuwe app. Via deze app kun eenieder door een aantal simpele vragen te beantwoorden, snel een beeld krijgen van de aanwezige biodiversiteit. De komende jaren gaat de gemeente een breed programma uitvoeren om de biodiversiteit in de gemeente te verbeteren. De app wordt gebruikt om de huidige situatie in kaart te brengen en in de komende jaren te monitoren hoe de biodiversiteit zich ontwikkelt. Hof van Twente is de eerste gemeente in Nederland met deze nieuwe app die in de laatste fase van ontwikkeling is.

Het programma biodiversiteit wordt uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met diverse partijen die zich in onze gemeente bezighouden met ‘groen’. Zij zijn verenigd in een kerngroep Biodiversiteit. Deze kerngroep is één van de partijen die de app gaat gebruiken. Komende maanden zal die groep steeds verder uitbreiden, zodat een representatief beeld ontstaat van de biodiversiteit in de gemeente. De gemeenteraad stelde vorig jaar 1 miljoen euro beschikbaar om de biodiversiteit in de gemeente te verbeteren.

Gerelateerde berichten

  • Schoolfeest lanceert mobiele app1 juni 2017 Schoolfeest lanceert mobiele app De stichting School en Volksfeest heeft vandaag een eigen mobiele app gelanceerd. De app, die is ontwikkeld door het Goorse Waanders Ontwerp, te downloaden via de app-store van Apple en de […]
  • D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’15 september 2018 D66 stelt vragen over ‘slimmer reizen-app’ De lokale fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College van B&W waarom de gemeente niet meedoet met het zogenoemde MaaS- project. MaaS staat voor Mobility as a Service en is […]
  • Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels1 maart 2020 Aanvullende subsidie van halve ton voor Hofvogels De Stichting Hofvogels heeft een aanvullende subsidie van € 49.875.- gekregen van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente. Dat bedrag wordt ingezet voor extra […]
  • 360°-filmpjes optocht en bedrijvendag in nieuwe app4 november 2016 360°-filmpjes optocht en bedrijvendag in nieuwe app De gemeente Hof van Twente heeft samen met de VVV heen nieuwe app gelanceerd waarop filmpjes staan die in Virtual Reality te zien zijn. Wie de smartphone in een zogenoemd Cardboard plaatst […]
  • Petrus en Paulus in de appstore12 augustus 2017 Petrus en Paulus in de appstore Ze zijn revolutionair in Nederland. De Heilige Geest parochie heeft deze week haar eigen app gelanceerd. Als een der eerste religieuze genootschappen in ons land zijn ze ook op de mobiel […]