Van hakviool, tot handjeklap en Winters Genieten

paardenmarkt6Buiten is het nog donker, maar het startschot voor het evenement Winters Genieten is al gegeven. Vanaf 06.00 uur kunnen paardenhandelaars zich al uitleven op de jaarlijkse paardenmarkt (foto). De Schoolfeestweide is weer volgestroomd met Fjorden, Haflingers en Friese paarden. Maar Goor Collectief heeft het gehele weekend voor ieder wat wils. Zo draaien drie dj’s van Hofstreek FM dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoekplaten. De opbrengst komt ten goede van de Voedselbank. En er is nog veel meer te doen…

De Hakviolen gaan vanavond rocken in de achterzaal van café de Ster. Het betreft een try-out optreden van deze nieuwe formatie, met daarin onder anderen de Goorse basgitarist Tom Peters. Volgende week zijn De Hakviolen namelijk de hoofdact bij het Hard Kok Kerstfeest in Saasveld.

Niet alleen in Goor is het kerstmarkt. Een aantal Goorse muzikanten trekt naar Diepenheim. De Rakkertjes zullen samen met Cool & Hot van de muziekschool optreden. Op de kerstmarkt in het Stedeke staan naast de muzikanten ook enkele Goorse middenstanders.

Anne van Veen treedt zaterdagavond op in De Reggehof. Voor alle Goorse Anne’s heeft de dochter van Herman van Veen een verrassing. Zij mogelijk namelijk, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs gratis naar de voorstelling Wilde Lucht.

Programma Winters Genieten:

Vrijdag
– 06.00 uur: Paardenmarkt (De Höfte)
– 19.00 uur: Vuurwerkshow (De Höfte)
– Hele weekend: Glazen Huis (Centrum)

Zaterdag
– 17.00 uur: Ondernemersborrel (Centrum)
– 18.00 uur: Fakkeloptocht (De Höfte)
– 18.30 uur: Kerstverhaal (Centrum)
– 19.00 uur: Verloting en winnaars kleurwedstrijd (Centrum)

Zondag
– 12.00 – 17.00 uur: Koopzondag (Centrum). Met onder meer veel muziek, midwinterhoornblazen, mega sjoelbak en ook de Kerstman komt langs.

Alle evenementen in Goor zijn hier te vinden.