Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein

De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd ‘kansenboek’ gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige fabrieksterrein gedaan kan worden en welk functies de gemeente zit voor dit stukje Goor dat volgens de makers in het DNA van elke Gorenaar zit. De aankoop van het TSB-terrein dat in totaal 18 hectare groot is, heeft in totaal 5,5 miljoen euro gekost en dat moet, in de komende 20 jaar, met onder meer met de ontwikkeling van woningbouw en werkgelegenheid worden terug verdiend.

In het inspiratie-document staan diverse kansen die de gemeente ziet met bijvoorbeeld de oude fabrieksgebouwen en het groen. Zo is de wens dat er een mix ontstaat tussen wonen, werken en recreƫren. Er zijn, buiten de verlegging van de Bunschotenstraat ten behoeve van twee-richtingsverkeer in Molenstraat, nog geen concrete beslissingen genomen. Daarover mag ook de bevolking meepraten.

Wel worden er een groot aantal suggesties gedaan waarbij ook is gekeken naar de her-ontwikkeling van oude fabrieksterreinen in andere plaatsen. Ook horeca en zelfs een plaatselijke bierbrouwerij hoort volgens de makers van het boek tot de mogelijkheden. Ook zorg, educatie en de functie van groen worden genoemd alsmede de terugkeer van de Stadsregge op dat terrein.