Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein

De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd ‘kansenboek’ gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige fabrieksterrein gedaan kan worden en welk functies de gemeente zit voor dit stukje Goor dat volgens de makers in het DNA van elke Gorenaar zit. De aankoop van het TSB-terrein dat in totaal 18 hectare groot is, heeft in totaal 5,5 miljoen euro gekost en dat moet, in de komende 20 jaar, met onder meer met de ontwikkeling van woningbouw en werkgelegenheid worden terug verdiend.

In het inspiratie-document staan diverse kansen die de gemeente ziet met bijvoorbeeld de oude fabrieksgebouwen en het groen. Zo is de wens dat er een mix ontstaat tussen wonen, werken en recreƫren. Er zijn, buiten de verlegging van de Bunschotenstraat ten behoeve van twee-richtingsverkeer in Molenstraat, nog geen concrete beslissingen genomen. Daarover mag ook de bevolking meepraten.

Wel worden er een groot aantal suggesties gedaan waarbij ook is gekeken naar de her-ontwikkeling van oude fabrieksterreinen in andere plaatsen. Ook horeca en zelfs een plaatselijke bierbrouwerij hoort volgens de makers van het boek tot de mogelijkheden. Ook zorg, educatie en de functie van groen worden genoemd alsmede de terugkeer van de Stadsregge op dat terrein.

Gerelateerde berichten

  • Duurzaam woonfestival op TSB terrein13 september 2017 Duurzaam woonfestival op TSB terrein Het was al enige tijd een wens van het college en de gemeenteraad en op zaterdag 14 oktober is het zover. Dan vindt het zogenoemde Hofkracht & Woonfestival plaats op het voormalige TSB […]
  • Gemeente koopt TSB-terrein12 juni 2020 Gemeente koopt TSB-terrein De gemeente is van plan om op korte termijn het TSB-terrein aan de Bunschotenstraat in Goor aan te kopen. Daarover is inmiddels mondeling overeenstemming met de huidige eigenaar, de […]
  • Voedselbank naar de Bunschotenstraat3 augustus 2020 Voedselbank naar de Bunschotenstraat De Goorse voedselbank gaat verhuizen. De gemeente heeft een plek gevonden in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Bunschotenstraat 14 (foto) op het oude TSB-terrein. De voedselpakketten […]
  • College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord20 oktober 2020 College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord Het College van Burgemeester en Wethouders hebben vanmiddag een bord onthuld om de aankoop en de overdracht van het TSB-terrein door en naar de gemeente Hof van Twente te vieren. Vanwege […]
  • Goor Collectief wil toch snel tweerichtingsverkeer Molenstraat19 september 2018 Goor Collectief wil toch snel tweerichtingsverkeer Molenstraat Ondernemersvereniging Goor Collectief wil toch zo snel mogelijk dat de Molenstraat weer twee-richtingsverkeer wordt. Dat is de uitkomst na een inventarisatie bij de achterban die in […]