Klompenmuseum vanaf morgen weer open

Vanaf morgen, woensdag 8 juli, is het Goorse klompenmuseum ’t Oale Ambacht weer geopend. Eén van de grootste toeristische trekpleisters van Goor was de afgelopen maanden gesloten vanwege het Coronavirus maar kan na versoepeling van de RIVM-regels weer gasten ontvangen. Voorlopig doen de vrijwilligers dat alleen op de woensdag- en zaterdagmiddagen van 13:30 uur tot 16:30 uur. Om aan de anderhalve-meter-maatregel te kunnen voldoen zijn maximaal 15 bezoekers gelijktijdig in het museum toegestaan. Dit seizoen staat in het museum bij de Braakmolen aan de Mulderskamp een unieke collectie van 32 paar klompen uit alle delen van Frankrijk in de schijnwerpers (foto). Meer informatie is te vinden op de site van het Klompenmuseum.

Gerelateerde berichten

  • Klompenmaker Roessink tweede van Nederland10 oktober 2018 Klompenmaker Roessink tweede van Nederland Marinus Roessink is tweede geworden tijdens de 87e Nationale Klompenkeuring. In het Brabantse Sint Oedenrode werden de, door de Goorse klompenmaker vervaardigde, houten schoenen met hoge […]
  • Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum15 april 2015 Open Dag Braakmolen en Klompenmuseum Komende zondag is er een Open dag bij de Braakmolen én het Klompenmuseum in Goor. Naast het bezichtigen van de Molen en het museum aan de Mulderskamp is er muziek van de Harmonicaspelers […]
  • Monumenten bezichtigen en live muziek11 september 2015 Monumenten bezichtigen en live muziek Een goedgevulde activiteitenkalender voor dit weekeinde in het Goorse. Zo zijn er de Open Monumentendagen waarop de Hofkerk, De Braakmolen en het Klompenmuseum (foto) de deuren openen. Ook […]
  • Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling2 september 2019 Braakmolen startlocatie Open Monumentendagen met speciale stadswandeling De Goorse Braakmolen is dit jaar de startlocatie voor de Open Monumentendagen 2019 in de gemeente Hof van Twente. De officiële opening is volgende week zaterdag (14 september) om 09.30 […]
  • Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok29 januari 2015 Klompenmuseum in programma Dieuwertje Blok Het Goorse klompenmuseum is vanavond één van de onderwerpen in het NTR-programma Landinwaarts dat wordt gepresenteerd door de bekende presentatrice Dieuwertje Blok. Zij gaat wekelijks […]