Oortman weg bij Heilige Geest-parochie, Jurgen Jansen komt

Marc Oortman vertrekt na zeven jaar als leidende pastoor bij de Heilige Geest-parochie waar ook de Goorse Petrus en Pauluskerk onder valt. Hij is door kardinaal Eijk benoemd tot pastoor van de Heilige Gabriël-parochie in Didam en omgeving. De nog zittende pastoor daar, Jurgen Jansen, komt op zijn beurt naar de Heilige Geest-parochie en zal ook leiding geven aan drie andere parochies in de regio. Jansen komt oorspronkelijk uit het Gelderse Gendringen en is 47 jaar. De ‘wisseling van de wacht’ zal op 1 december van dit jaar plaats vinden.

Jurgen Jansen (r) en op de achtergrond Marc Oortman (l)
Foto’s: Augustine de Ree

Gerelateerde berichten

  • Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open29 mei 2020 Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open De Goorse Petrus en Pauluskerk gaat, in tegenstelling tot de Hofkerk, pas vanaf vanaf juli weer open. Volgens het Parochiebestuur is de regelgeving rondom de Corona-maatregelen complex en […]
  • Kleuterkerk over drie koningen7 januari 2016 Kleuterkerk over drie koningen Kinderen tussen de 3 en 7 jaar zijn komende zondag weer welkom in de parochiezaal van de Petrus en Pauluskerk aan de Hengevelderstraat. Dit keer wordt het verhaal van de drie koningen […]
  • Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding11 oktober 2019 Kerkdiensten in Petrus en Pauluskerk nog niet in het geding Het is niet de bedoeling om een andere bestemming te zoeken voor de Petrus en Pauluskerk. Er is binnen de Heilige Geest-parochie al een tijd een discussie gaande over de bestemming van de […]
  • Meer dan 1500 euro voor kinderziekenhuis van communicantjes23 mei 2016 Meer dan 1500 euro voor kinderziekenhuis van communicantjes Een cheque van €1521,15 werd zondagochtend gepresenteerd tijdens de viering van de eerste Heilige Communie in het Petrus en Paulus-kerk. Het geld is bijeengebracht tijdens sponsorlopen op […]
  • Wie wil de Heilige Communie doen ?13 oktober 2014 Wie wil de Heilige Communie doen ? Medewerkers van de Goorse katholieke kerk zijn op zoek naar kinderen die graag de Eerste Heilige Communie willen doen en niet op de Goorse katholieke scholen zitten. Nu is het zo dat de […]