Toen de blekerij nog een levensader was

Het TSB-domein in Goor krijgt een ander gezicht. De gemeente heeft een boek met mogelijkheden gepresenteerd om de voormalige stoomblekerij weer een levend gezicht te geven. Dat was vorige eeuw namelijk een belangrijke levensader in het Twentse Haagje. Dat zorgde ervoor dat de redactieleden van Oald Goor weer zijn afgedaald naar de oude prenten van de blekerij in Goor, waar ze ook nog een mooie kiek aantroffen van het personeel na de benoeming van J. van Sillevoldt tot directeur van de katoendrukkerij.

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein3 juli 2020 Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd 'kansenboek' gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige […]
  • Gemeente koopt TSB-terrein12 juni 2020 Gemeente koopt TSB-terrein De gemeente is van plan om op korte termijn het TSB-terrein aan de Bunschotenstraat in Goor aan te kopen. Daarover is inmiddels mondeling overeenstemming met de huidige eigenaar, de […]
  • Oald Goor: Zwembad(tse)7 augustus 2020 Oald Goor: Zwembad(tse) De temperatuur stijgt en dat is voor de redactieleden van de rubriek Oald Goor een reden om eens te duiken in de koffer met oude prenten over het zwembad-verleden van 't Twentse Haagje. […]
  • Opening clubgebouw GMHC in 196116 februari 2017 Opening clubgebouw GMHC in 1961 Waar de hockey anno 2017 sinds enige tijd beschikt over twee velden en een hypermodern clubgebouw, was dit in de vorige eeuw een toefje anders. Toch waren de clubleden van GMHC in 1961 […]