Algemene begraafplaats krijgt groene opknapbeurt

De gemeente Hof van Twente gaat de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg een forse ecologische opknapbeurt geven. Door het type groen en de droogte van de laatste twee zomers is de biodiversiteit daar flink afgenomen en is de ‘groenbeleving’ flink gedaald door dode beplanting. De dode hagen zullen worden vervangen voor een gemengde haag van heesters die bloemen en bessen dragen. Deze nieuwe beplanting moet diverse soorten insecten, vogels en andere diersoorten aantrekken. Daarvoor worden ook insectenhotels en nestkastjes geplaatst. Bezoekers, uitvaartondernemingen en de stichting BAB (Belangenvereniging Algemene Begraafplaatsen) mogen meedenken over de invulling terwijl ook vogelwerkgroepen, de Stadslandbouw en de Groene Loper worden betrokken bij het project dat zo’n 30 mille kost.

Gerelateerde berichten

  • Graftrommelexpositie nu internationaal29 mei 2017 Graftrommelexpositie nu internationaal De stichting Historisch Goor opent komende zondag weer een graftrommelexpositie op de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Dit jaar zijn er niet alleen graftrommels te bezichtigen […]
  • Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie3 mei 2018 Vochtproblemen in aula begraafplaats, geen expositie Er zijn vochtproblemen in de aula van de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg. Die is opgeknapt en opnieuw in de verf gezet maar desondanks blijven er vochtplekken komen waardoor […]
  • Inbraak in schuur en schaftkeet bij begraafplaats10 april 2018 Inbraak in schuur en schaftkeet bij begraafplaats Tijdens een inbraak in een schuur bij de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg is vannacht een een trekker gestolen. Het blauwe voertuig dat HIER is afgebeeld wordt vaak gebruikt bij […]
  • Drie fietsen gestolen in Goor13 april 2018 Drie fietsen gestolen in Goor In de afgelopen week zijn bij de politie drie aangiftes binnengekomen van gestolen fietsen. Vorige week vrijdagmiddag werd een tweewieler gestolen vanuit de Stationslaan terwijl afgelopen […]
  • Lichtjesmiddag op algemene begraafplaats15 november 2017 Lichtjesmiddag op algemene begraafplaats Er is ook dit jaar weer een 'lichtjesmiddag'op de algemene begraafplaats in Goor. De stichting BAB Hof van Twente organiseert dat jaarlijks op de algemene begraafplaatsen in de Hof van […]