Gorenaren pakken inbrekers na klopjacht

Een klopjacht van een aantal Gorenaren heeft gisteren geleid tot de aanhouding van twee Poolse inbrekers. De dieven zijn tot vier keer toe actief geweest bij een installatiebedrijf aan de Spechthorstweg waar onder meer een aantal ketels zijn weggenomen. De mannen zijn echter gevangen door beveiligingscamera’s die ook een kenteken van hun auto haarscherp in beeld had. Opvallend was de rol van een derde persoon met een hondje die de twee inbrekers aanwijzingen gaf alvorens ze via een gat in een hek het terrein op kwamen.

De auto die bij de inbraken is gebruikt werd gisteren door een medewerker van het installatiebedrijf getraceerd bij een nabijgelegen bouwmarkt. Nadat hij de mannen aansprak gingen ze er te voet vandoor waarna de achtervolging werd ingezet en ook anderen werden opgetrommeld om het duo te pakken. Dat lukte uiteindelijk op de Hogenkamp waar inmiddels ook de politie was gearriveerd. De auto is in eerste instantie in beslag genomen en een onderzoek is gestart. Of de inbrekers ook iets te maken hebben met de inbraken vorige week in de Heijinksweg en de Gossinksweide is niet bekend.

Gerelateerde berichten

  • Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker25 augustus 2020 Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd […]
  • Inbrekers aangehouden op ’t Jannink26 januari 2016 Inbrekers aangehouden op ’t Jannink Twee inbrekers zijn maandagavond aangehouden op verdenking van een inbraak in Ambt Delden. De politie kreeg om kwart voor zeven een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de […]
  • Poging tot inbraak in woning Weverij16 januari 2017 Poging tot inbraak in woning Weverij Dieven hebben afgelopen donderdag geprobeerd in te breken in een woning aan de Weverij. Er zijn twee donder geklede mannen gesignaleerd die, vermoedelijk met een schroevendraaier, […]
  • Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps2 november 2017 Verzoek tot oplettendheid in buurtpreventie-apps In Goor en omgeving is er in de afgelopen weken weer meer dan gemiddeld ingebroken. Zo werden vorige week nog diverse ruiten van bedrijfsauto's ingeslagen en spullen buitgemaakt op het […]
  • Inbrekers actief in de Heijinksweg en Gossinksweide12 juli 2020 Inbrekers actief in de Heijinksweg en Gossinksweide In een woning aan de Heijinksweg is in de afgelopen week ingebroken en zijn diverse goederen meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak op vakantie. Het huis is overhoop […]