Gorenaren pakken inbrekers na klopjacht

Een klopjacht van een aantal Gorenaren heeft gisteren geleid tot de aanhouding van twee Poolse inbrekers. De dieven zijn tot vier keer toe actief geweest bij een installatiebedrijf aan de Spechthorstweg waar onder meer een aantal ketels zijn weggenomen. De mannen zijn echter gevangen door beveiligingscamera’s die ook een kenteken van hun auto haarscherp in beeld had. Opvallend was de rol van een derde persoon met een hondje die de twee inbrekers aanwijzingen gaf alvorens ze via een gat in een hek het terrein op kwamen.

De auto die bij de inbraken is gebruikt werd gisteren door een medewerker van het installatiebedrijf getraceerd bij een nabijgelegen bouwmarkt. Nadat hij de mannen aansprak gingen ze er te voet vandoor waarna de achtervolging werd ingezet en ook anderen werden opgetrommeld om het duo te pakken. Dat lukte uiteindelijk op de Hogenkamp waar inmiddels ook de politie was gearriveerd. De auto is in eerste instantie in beslag genomen en een onderzoek is gestart. Of de inbrekers ook iets te maken hebben met de inbraken vorige week in de Heijinksweg en de Gossinksweide is niet bekend.

Gerelateerde berichten

  • Stijging inbraakcijfers 2020 komt door inbraakgolf in Goor1 juni 2021 Stijging inbraakcijfers 2020 komt door inbraakgolf in Goor De stijging van het aantal woninginbraken in de gemeente Hof van Twente in 2020 komt door een inbraakgolf in Goor in november. Dat zegt het College van B&W in antwoorden op vragen […]
  • Inbraakgolf teistert Goor in de laatste dagen26 november 2020 Inbraakgolf teistert Goor in de laatste dagen In de afgelopen dagen is maar liefst zeven keer ingebroken of zijn er pogingen tot inbraak geweest in Goor. Na de twee eerder gemelde insluipingen in de Gondalaan was het vannacht raak in […]
  • Inbraken in de Gondalaan25 november 2020 Inbraken in de Gondalaan Tijdens de donkere dagen voor Kerst lijkt het erop dat ook het aantal inbraken weer toeneemt in Goor. In het afgelopen weekeinde waren twee woningen aan de Gondalaan het doelwit van […]
  • Inbraak op ’t Heeckeren16 november 2020 Inbraak op ’t Heeckeren In een woning aan de Bronnincreef in de Goorse wijk Heeckeren is afgelopen nacht ingebroken. De dief, of dieven, zijn via een raam naar binnen gekomen en hebben diverse goederen […]
  • Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker25 augustus 2020 Gorenaar gewond na achtervolging met inbreker Een inwoner van de Buitenhagen is in het afgelopen weekeinde gewond geraakt toen hij in de nacht van zaterdag op zondag, gewond raakte tijdens een achtervolging met een inbreker. Die werd […]