Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen

Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder Martin Wormmeester van Hofschaap die de beesten vers geschoren heeft afgeleverd. De schapen grazen er voor een proefperiode van een maand om te kijken of zij het terrein voldoende bij kunnen houden. Het Zonnepark Entersestraat is in maart van dit jaar in gebruik genomen en een initiatief van Zuiver Hof van Twente b.v., het eigen ontwikkelbedrijf van de gemeente Hof van Twente waarin samengewerkt wordt tussen gemeente, ondernemers en inwoners.

Gerelateerde berichten

  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Zonnepark op grond Entersestraat4 februari 2017 Zonnepark op grond Entersestraat De braakliggende grond naast het hoogspanningsverdeelstation aan de Entersestraat wordt door de gemeente aangekocht om een zonnepark te realiseren. De 3-hectare grond is van de Goorse […]
  • PvdA wil dat Gorenaren profiteren van zonnepark Waterlanden27 februari 2020 PvdA wil dat Gorenaren profiteren van zonnepark Waterlanden De partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente gebruik maakt van de mogelijkheid om een aantal hectare op te eisen van het toekomstige zonnepark Waterlanden in Goor. Het […]
  • Schapen gebeten en opgejaagd door honden7 oktober 2019 Schapen gebeten en opgejaagd door honden Het is de Goorse schaapherders Martin en Max Wormmeester een doorn in het oog: Loslopende honden in de buurt van de kuddes. In de woonwijk Heeckeren was het dit weekend weer raak en zijn […]