Schapen voorkomen schaduw op zonnepanelen

Een natuurlijke en creatieve wijze om schaduw van beplanting op zonnepanelen te voorkomen op het zonnepark aan de Entersestraat. Daar zijn een twintigtal schapen gestald van schaapsherder Martin Wormmeester van Hofschaap die de beesten vers geschoren heeft afgeleverd. De schapen grazen er voor een proefperiode van een maand om te kijken of zij het terrein voldoende bij kunnen houden. Het Zonnepark Entersestraat is in maart van dit jaar in gebruik genomen en een initiatief van Zuiver Hof van Twente b.v., het eigen ontwikkelbedrijf van de gemeente Hof van Twente waarin samengewerkt wordt tussen gemeente, ondernemers en inwoners.

Gerelateerde berichten

  • Zonnepark Entersestraat buiten gebruik na koperdiefstal10 februari 2022 Zonnepark Entersestraat buiten gebruik na koperdiefstal Het zonnepark aan de Entersestraat in Goor is slachtoffer geworden van koperdieven. Daardoor zijn de panelen de komende tijd volledig buiten gebruik. Tijdens een inbraak, afgelopen […]
  • Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd5 december 2019 Eerste zonnepanelen Entersestraat zijn gelegd De eerste zonnepanelen van het zonnepark aan de Entersestraat in Goor zijn gelegd (foto). Het zonnepark wat straks in totaal 6.342 zonnepanelen krijgt, is het eerste zonnepark in de […]
  • Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert13 oktober 2020 Zonnepark Spechthorst/De Whee in gebruik, Stadslandbouw profiteert Het nieuwe zonnepark Spechthorst/De Whee in Goor heeft de eerste stroom geleverd. Het 8,6 hectare grote park kan energie opwekken voor zo'n 2400 huishoudens en is medio september door […]
  • Zonnepark op grond Entersestraat4 februari 2017 Zonnepark op grond Entersestraat De braakliggende grond naast het hoogspanningsverdeelstation aan de Entersestraat wordt door de gemeente aangekocht om een zonnepark te realiseren. De 3-hectare grond is van de Goorse […]
  • Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink12 juni 2021 Lening ECHT voor aankoop grond Rikkerink De gemeenteraad van Hof van Twente heeft ingestemd met een lening aan ECHT, de EnergieCoöperatie Hof van Twente, voor zonnepark ’t Rikkerink op de voormalige vuilstort, net buiten Goor in […]