Gemeente wil beter communiceren

De gemeente Hof van Twente gaat samen met inwoners bekijken hoe gemeentelijke bekendmakingen duidelijker gecommuniceerd kunnen worden. Burgemeester Nauta: “Iedereen moet de kans hebben om mee te praten over de eigen woonomgeving. Dat begint met duidelijke informatie over wat er in de omgeving gebeurt. Die bekendmakingen willen we verder verbeteren. Dan bedoel ik taalgebruik, maar ook de plekken waar informatie te vinden is en hoe die informatie eruitziet.”

Uit een eerder gehouden media-onderzoek blijkt dat een groot deel van de inwoners gebruik maakt van digitale middelen zoals internet en social media. De gemeente-informatie willen inwoners volgens die peiling graag digitaal én op papier kunnen lezen. Er zal in de komende periode ook worden gekeken naar de rol van de plaatselijke media in de informatievoorziening zoals Goorsnieuws en naar de duidelijkheid van de gemeentelijke website.

Allereerst zullen leden van het Hofpanel worden betrokken bij de nieuwe opzet. Later komt er een enquête voor alle inwoners. De resultaten daarvan worden komend najaar bekend. De wetgeving rondom gemeentelijke bekendmakingen verandert op 1 januari aanstaande. De gemeente Hof van Twente wil dat moment aangrijpen om op dat gebied dan ook een andere koers te varen.