Woonwagendemonstranten nu op gewenste plek: “Wij blijven strijdbaar”

De woonwagenbewoners Martha Wolters en haar zoon Kobus zijn samen met Jan van Engelen, inmiddels neergestreken op het braakliggende terrein naast de velden van vv Twenthe. De afgelopen twee dagen parkeerden zij hun caravan en tenten op het Schoolfeestplein om te demonstreren voor een standplaats in Goor. Gisteren moesten zij daar vertrekken en zijn nu dus in de Gruttostraat op de plek waar ze die standplaats graag willen hebben. “Wij gaan hier niet meer weg” zegt Martha Wolters (foto). “Het heeft nu al veel te lang geduurd”.

De kampbewoners kregen vanochtend bezoek van twee stadswachten die hun sommeerden om de genoemde namen van Mevr. Wissink en wethouder Pieter van Zwanenburg van de spandoeken te halen. Dat is onder meer te zien op een zelf gemaakt filmpje dat via deze LINK te zien is. Dat weigert het trio pertinent. Ook de politie, die later kwam, kon ze daartoe niet overhalen.

“Dit zijn de mensen die ons dat al lang geleden hebben toegezegd, die noemen we dus ook.” aldus Martha Wolters. “De burgemeester hebben we ook gesproken en die zegt: Zet mijn naam er maar op, maar die heeft ons destijds niks beloofd. Zij noemt mij in de media wel een kwetsbare vrouw die door de gemeente zwerft. Nou dat ben ik absoluut niet. Ik ben wel strijdbaar en zeg haar dat ik hier niet meer weg ga.” De gemeente Hof van Twente heeft in totaal negen aanvragen voor een woonwagenstandplaats en zei eerder dat het nog wel twee tot drie jaar kan duren voordat dat gerealiseerd is.