Woonwagendemonstranten nu op gewenste plek: “Wij blijven strijdbaar”

De woonwagenbewoners Martha Wolters en haar zoon Kobus zijn samen met Jan van Engelen, inmiddels neergestreken op het braakliggende terrein naast de velden van vv Twenthe. De afgelopen twee dagen parkeerden zij hun caravan en tenten op het Schoolfeestplein om te demonstreren voor een standplaats in Goor. Gisteren moesten zij daar vertrekken en zijn nu dus in de Gruttostraat op de plek waar ze die standplaats graag willen hebben. “Wij gaan hier niet meer weg” zegt Martha Wolters (foto). “Het heeft nu al veel te lang geduurd”.

De kampbewoners kregen vanochtend bezoek van twee stadswachten die hun sommeerden om de genoemde namen van Mevr. Wissink en wethouder Pieter van Zwanenburg van de spandoeken te halen. Dat is onder meer te zien op een zelf gemaakt filmpje dat via deze LINK te zien is. Dat weigert het trio pertinent. Ook de politie, die later kwam, kon ze daartoe niet overhalen.

“Dit zijn de mensen die ons dat al lang geleden hebben toegezegd, die noemen we dus ook.” aldus Martha Wolters. “De burgemeester hebben we ook gesproken en die zegt: Zet mijn naam er maar op, maar die heeft ons destijds niks beloofd. Zij noemt mij in de media wel een kwetsbare vrouw die door de gemeente zwerft. Nou dat ben ik absoluut niet. Ik ben wel strijdbaar en zeg haar dat ik hier niet meer weg ga.” De gemeente Hof van Twente heeft in totaal negen aanvragen voor een woonwagenstandplaats en zei eerder dat het nog wel twee tot drie jaar kan duren voordat dat gerealiseerd is.

Gerelateerde berichten

  • Woonwagen-gate: Niet naar huis…24 juli 2020 Woonwagen-gate: Niet naar huis… Het trio woonwagenbewoners dat strijdt voor een standplaats in Goor is inmiddels weg van de plek aan de Gruttostraat. Dit na een bezoek van burgemeester Ellen Nauta die de demonstranten […]
  • College voor de rechten van de mens verwijt gemeente nu niets in woonwagenkwestie14 oktober 2020 College voor de rechten van de mens verwijt gemeente nu niets in woonwagenkwestie In de zaak rondom het realiseren van een woonwagenstandplaats voor Martha Wolters en haar gezin valt de gemeente nu niet te verwijten dat er 'verboden onderscheid is gemaakt op grond van […]
  • Woonwagendemonstrant Wolters krijgt bijval van lokale PvdA28 juli 2020 Woonwagendemonstrant Wolters krijgt bijval van lokale PvdA De lokale fractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente binnen een jaar minimaal 4 woonwagenplekken realiseert waarvan er sowieso één moet komen voor Martha […]
  • Wolters moet woensdag weg zijn van Kevelhammerhoek14 december 2020 Wolters moet woensdag weg zijn van Kevelhammerhoek Woonwagen-demonstrante Martha Wolters is per brief te kennen gegeven dat ze uiterlijk woensdag moet vertrekken van haar demonstratieplek op de Kevelhammerhoek. Dit ook na klachten uit de […]
  • Woonwagenstandplaatsen nog ver weg28 augustus 2020 Woonwagenstandplaatsen nog ver weg De realisatie van nieuwe woonwagenstandplaatsen in Goor kan nog wel twee tot drie jaar in beslag nemen. Dat blijkt uit een raadsbrief van burgemeester Nauta en verantwoordelijk wethouder […]