Prijsvraag voor jongeren: Hoe verslaan we Corona?

Hoe verslaan we samen Corona? Jongeren uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen de komende weken de kans om die vraag te beantwoorden. Ze kunnen hun ideeën hierover indienen via een speciale website. Goede ideeën die maximaal €250,- euro kosten, zullen worden uitgevoerd in samenwerking met Salut en de gemeente. Een goed idee dat toch duurder is wordt in overweging genomen.

Burgemeester Nauta: “Het Coronavirus is er nog steeds. Gelukkig hebben we er momenteel minder last van, maar dat moeten we ook zo houden. Hoe doen we dat dan het beste? Dat horen ons college en onze gemeenteraad graag ook van jongeren. Zij hebben vaak de meest creatieve ideeën.” Nauta spreekt de jongeren ook toe in een filmpje dat via deze LINK te zien is.

De campagne wordt in Goor gevoerd onder de titel ‘Goor Beats Corona’. Jongeren tussen 12 en 20 jaar uit elke kern kunnen via posters, bordjes
en online een QR-code scannen. Die leidt naar een actiewebsite met meer informatie over de actie die tot en met 13 september loopt. Als deze manier van jongerenparticipatie aanslaat, dan wil de gemeente vaker een
vergelijkbare campagne inzetten.

Gerelateerde berichten

  • Eindelijk weer dicht bij moeder…26 mei 2020 Eindelijk weer dicht bij moeder… Een gedenkwaardig moment gistermiddag bij Huize Herfstzon. Daar werd het zogenoemde 'bezoekerscafé' geopend. Door de versoepeling van de Coronaregels mogen verpleeghuizen voorzichtig weer […]
  • Complimenten voor jongeren in korte film16 juli 2020 Complimenten voor jongeren in korte film De gemeente Hof van Twente heeft samen met Salut een kort filmpje gepubliceerd waarin de jongeren in Goor en de overige kernen in de Hof worden gecomplimenteerd met de wijze waarop ze […]
  • Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie9 augustus 2020 Gemeente stelt hal stadhuis beschikbaar voor vaccinatie De gemeente Hof van Twente gaat in Goor ruimtes beschikbaar stellen voor het geven van de griepprik, dit najaar. In verband met de geldende Coronaregels (anderhalve meter afstand) heeft […]
  • Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis23 maart 2020 Salut biedt overzicht diensten tijdens Corona-crisis Welzijns-organisatie Salut heeft een overzicht gemaakt van de diensten die te raadplegen zijn en de initiatieven die genomen zijn in Goor en omgeving in deze moeilijke periode waarin de […]
  • Corona: Evenementen en activiteiten gaan ook in Goor voorlopig niet door12 maart 2020 Corona: Evenementen en activiteiten gaan ook in Goor voorlopig niet door De aanvullende maatregelen die vanmiddag door de regering en het RIVM zijn aangekondigd hebben in verband met de verspreiding van het Corona-virus hebben ook verregaande consequenties […]