Prijsvraag voor jongeren: Hoe verslaan we Corona?

Hoe verslaan we samen Corona? Jongeren uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen de komende weken de kans om die vraag te beantwoorden. Ze kunnen hun ideeën hierover indienen via een speciale website. Goede ideeën die maximaal €250,- euro kosten, zullen worden uitgevoerd in samenwerking met Salut en de gemeente. Een goed idee dat toch duurder is wordt in overweging genomen.

Burgemeester Nauta: “Het Coronavirus is er nog steeds. Gelukkig hebben we er momenteel minder last van, maar dat moeten we ook zo houden. Hoe doen we dat dan het beste? Dat horen ons college en onze gemeenteraad graag ook van jongeren. Zij hebben vaak de meest creatieve ideeën.” Nauta spreekt de jongeren ook toe in een filmpje dat via deze LINK te zien is.

De campagne wordt in Goor gevoerd onder de titel ‘Goor Beats Corona’. Jongeren tussen 12 en 20 jaar uit elke kern kunnen via posters, bordjes
en online een QR-code scannen. Die leidt naar een actiewebsite met meer informatie over de actie die tot en met 13 september loopt. Als deze manier van jongerenparticipatie aanslaat, dan wil de gemeente vaker een
vergelijkbare campagne inzetten.

Gerelateerde berichten

  • Complimenten voor jongeren in korte film16 juli 2020 Complimenten voor jongeren in korte film De gemeente Hof van Twente heeft samen met Salut een kort filmpje gepubliceerd waarin de jongeren in Goor en de overige kernen in de Hof worden gecomplimenteerd met de wijze waarop ze […]
  • Coronabesmettingen dalen ook in de Hof28 juli 2021 Coronabesmettingen dalen ook in de Hof In lijn met de landelijke trend daalt ook ook in de Goor en omgeving het aantal geregistreerde coronabesmettingen. In de afgelopen week werden er gemiddeld 6 mensen per dag positief […]
  • Prijswinnaars tuinconcert Wibi Soerjadi bekend!22 juli 2021 Prijswinnaars tuinconcert Wibi Soerjadi bekend! Een stroom aan reacties per e-mail op de prijsvraag voor kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi komende zaterdag. Het waren er zoveel dat het management heeft besloten dat we niet […]
  • Online prikbord voor ideeën Op Stoom22 juli 2021 Online prikbord voor ideeën Op Stoom Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site […]
  • Win kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi!21 juli 2021 Win kaarten voor het tuinconcert van Wibi Soerjadi! Hij woont aan de rand van Diepenheim op enkele kilometers van Goor in het fraaie Villa Peckedam en dat is ook de plek waar hij in de komende weken zijn tuinconcerten gaat geven met […]