Weldammerbrug in de volle witte glorie

Het zijn van die iconische plaatjes die meteen in het oog springen. Ook al is het hartje zomer en staat er op de prent bovenal veel sneeuw. Maar deze foto werd deze week gedeeld door Ubbo Borgesius, voorman van het Stichting Historisch Museum. Op de foto prijkt De Weldammerbrug in januari 1940. “Met een wachthuisje voor onze vaderlandse landsverdedigers en versperringen om de vijand een halt toe te roepen”, aldus Ubbo. “Het heeft niet mogen baten, ook niet nadat de brug met drastischer maatregelen werd opgeblazen”, besluit Borgesius.

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Toen De Gossinksweide nog een zandvlakte was19 januari 2020 Toen De Gossinksweide nog een zandvlakte was Terwijl in Goor weer nieuwbouw aan het verrijzen is tegenover het medisch centrum, verlangt de redactie van Oald Goor naar de klassieke prenten uit het verleden toen Goor nog helemaal […]
  • Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij28 november 2016 Reünie voor oud-werknemers Stoomblekerij Er komt in het voorjaar een reünie van werknemers van de voormalige Twentsche Stoomblekerij. Zij worden op donderdag 29 december uitgenodigd in het Goors Historisch Museum om aan de hand […]
  • Op reis net na de oorlog…19 april 2015 Op reis net na de oorlog… In het Goorse Historisch Museum is nog tot eind juni een expositie te bezichtigen over het leven in Goor tijdens en net na de bevrijding in 1945. In deze categorie is er door de heer […]
  • Stickers Goor in Beeld nog steeds gewild11 februari 2020 Stickers Goor in Beeld nog steeds gewild Er is nog steeds behoefte aan stickers voor het boek 'Goor in beeld' van de stichting Historisch Goor. Er komen nog steeds vragen binnen via social media en bij het museum van mensen die […]