Woonwagendemonstrant Wolters krijgt bijval van lokale PvdA

De lokale fractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente binnen een jaar minimaal 4 woonwagenplekken realiseert waarvan er sowieso één moet komen voor Martha Wolters en haar man en zoon. Zij voert actie voor een plek die haar in 2018 al beloofd zou zijn. De PvdA stelde onlangs vragen over de standplaatsen. De antwoorden waren voor Wolters zo onbevredigend dat ze actie ging voeren en nu op verschillende plekken in Goor bivakkeert met haar caravan waarmee ze inmiddels op de Kevelhammerhoek is neergestreken dat voor de gelegenheid het Goorse Zonnedael genoemd mag worden (foto).

Er zijn negen aanvragen voor een woonwagenstandplaats en de PvdA pleit ervoor om ruimte te creëren voor steeds één of twee woonwagens op één plek. Fractievoorzitter Fred Rijkens: “Martha Wolters lijkt ons een van de eerst gegadigden voor een plek omdat zij als enige niet akkoord is gegaan met haar gedwongen verhuizing naar een burgerwoning destijds.”

Daarnaast vindt Rijkens het ridicuul dat ze tijdens haar protestactie steeds moet verkassen na drie dagen. “Wolters voert een politieke actie en wat mij betreft valt dat onder de vrijheid van meningsuiting. In dat geval lijkt het me niet nodig om de wet uit de kast te halen. We moeten een beetje volwassen omgaan met mensen die op ludieke wijze invulling geven aan hun mening. In een volwassen democratie geef je dat de ruimte” stelt Rijkens.”

Komende donderdag gaat wethouder Pieter van Zwanenburg in op de kwestie ‘Wolters’ en het woonwagenbeleid in de gemeente Hof van Twente.

Gerelateerde berichten