Kampster Wolters naar College voor de rechten van de mens

Martha Wolters gaat volgende week donderdag naar Utrecht waar haar zaak om een woonwagenstandplaats wordt behandeld bij het College voor de rechten van de mens. Zij zegt zich door gemeente Hof van Twente gediscrimineerd te voelen en wil daarover een oordeel van dat College. Een permanente plek voor een woonwagen met de faciliteiten die daarbij horen is volgens de gemeente nog niet op korte tgermijn in zicht maar wellicht kan de familie Wolters deze zomer wel op één plek blijven om hun demonstratie te vervolgen. Nu moeten Martha Wolters en Kobus en Jan van Engelen om de drie dagen verkassen. Dat is de uitkomst van een gesprek tijdens een bezoek van wethouder Pieter van Zwanenburg aan het trio op de Kevelhammerhoek gisteren.

Daarin wees Wolters de wethouder nogmaals op de belofte die destijds gedaan zou zijn dat het gezin binnen twee jaar een standplaats zou hebben. Van Zwanenburg ontkent die toezegging gedaan te hebben. Hij is we bezig om uit te zoeken waar de plekken voor de in totaal negen aangevraagde standplaatsen gerealiseerd kunnen worden maar een termijn kan daar nog niet aan worden gehangen. Martha Wolters is inmiddels weer verhuisd maar verblijft nog wel op de Kevelhammerhoek. Nu op een plek bij de ‘tweede vijver’ aan het Zompepad.

Gerelateerde berichten