Speciale coin voor lokale veteranen

De oorlogsveteranen uit Goor en overige kernen in de Hof hebben van de gemeente Hof van Twente een speciale coin ontvangen waarmee dit jaar de erkentelijkheid voor de oud gedienden in het leger kenbaar wordt gemaakt. De coin is door burgemeester Nauta en de Stichting Veteranen Hof van Twente bedacht en in het leven geroepen omdat er vanwege de Corona-crisis dit jaar geen lokale veteranenactiviteiten plaats vinden. Op de voorzijde van de nieuwe munt zijn het nationaal vrijheidslogo en de jaartallen 1945 en 2020 te zien. Op de achterzijde staat het logo van de Stichting Veteranen Hof van Twente.

Er zou veel gebeuren in het kader van 75 jaar vrijheid zoals het Tour of Freedom-concert dat op 3 april in Goor zou worden gehouden en de jaarlijkse Veteranendag op het Schoolfeestplein. Deze zijn nu verschoven naar 2021. Dan is het concert op 11 april gepland, een dag na de Veteranendag met buitenactiviteiten op het Schoolfeestplein (foto onder).

Gerelateerde berichten

  • Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting9 januari 2020 Veteranen Comité verder als onafhankelijk stichting Het Veteranen comité Hof van Twente” gaat verder als onafhankelijke Stichting. Na een aantal jaren de gemeente te hebben ondersteund bij het organiseren van de gemeentelijk veteranendag […]
  • Veteranen onder de stralende zon in Goor7 april 2018 Veteranen onder de stralende zon in Goor Het was wat minder groots opgezet dan in voorgaande jaren maar toch kwam er weer veel publiek af op de jaarlijkse Veteranendag op het Schoolfeestplein. En dat kwam niet in de laatste […]
  • Minister van Defensie bij Veteranendag4 april 2018 Minister van Defensie bij Veteranendag Minister van Defensie Ank Bijleveld zal komende zaterdag een inleiding houden tijdens de Veteranendag in Goor. Tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis is er na een […]
  • Tokkelen, tanks en Schotse muziek…8 april 2017 Tokkelen, tanks en Schotse muziek… Als een jong ventje via een lang touw vanaf het dakterras van het gemeentehuis via een lang touw naar beneden glijdt, marcheren de Doedelzakspelers en drummers van de Highland Regiment […]
  • Push-ups van Goorse veteranen5 augustus 2016 Push-ups van Goorse veteranen De Facebookers die de Goorse veteranen Erik Paskamp en Tom Linthout volgen zal het niet zijn ontgaan. Dagelijks posten ze filmpjes waarin ze na een korte uitleg zich 22 keer opdrukken en […]