Coronacrisis: ontslagen bij De Reggehof.

Bij De Reggehof zal twee-derde van het vaste personeel worden ontslagen. Het theater en evenementencentrum is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Het betreft in dit geval met name het personeel ondersteunend aan het theater en de events. Twaalf personeelsleden worden de dupe van de ontslagronde (6 vaste en 6 flexibele krachten). Drie medewerkers mogen wel aanblijven. De Reggehof zal voor de Verenigingen en andere activiteiten dit drietal ondersteunend hun post houden.

Volgens directeur Clement Postmus is er gebruik gemaakt van de NOW subsidieregeling voor het vaste personeel maar lopen deze af in oktober en is het onverantwoord om de bestaande organisatie in stand te houden. De activiteiten op Vereniging en Maatschappelijk vlak blijven doorgang vinden en ook zal er een aangepast cultureel programma dit najaar plaatsvinden. De Reggehof met 400 zitplaatsen in de grote theaterzaal, mag door de Corona-maatregelen daar maximaal 85 mensen toelaten.

De Reggehof heeft, om de zaal toch optimaal te benutten, een plan uitgewerkt om een filmtheater annex bioscoop te starten. Daarover later meer. Daarnaast is er ook een plan gemaakt om het educatiecentrum (Home of Talents) versneld uit te breiden, zodat het gebouw optimaal benut blijft.

Gerelateerde berichten

  • Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht…5 mei 2020 Nauta: Nu heeft de vijand geen gezicht… Burgemeester Nauta hield gisteravond op de lokale radio en televisie een toespraak waarin ze stil stond bij de doden die vielen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en in andere oorlogen. De […]
  • Reggehofmunten na 1 juli niet meer geldig29 januari 2019 Reggehofmunten na 1 juli niet meer geldig De plastic consumptiemunten van De Reggehof zijn na 1 juli van dit jaar niet meer geldig. Het Goorse verenigings- en evenementencentrum is sinds dit seizoen overgestapt op het contactloos […]
  • Musical Waerdenborch in De Reggehof8 april 2019 Musical Waerdenborch in De Reggehof De leerlingen van de talentstroom Kunst & Cultuur van de Waerdenborch in Goor maken zich op voor de grote dag. In de Reggehof verschijnen zij morgen en woensdag ten tonele voor de […]
  • Ouverture theaterseizoen, Goorse Avond en Monumentendagen9 september 2016 Ouverture theaterseizoen, Goorse Avond en Monumentendagen Een overvolle evenementenagenda voor het komende weekeinde. Dat begint vanavond met een kinderdisco in buurthuis Villa '70 op 't Gijmink. Morgen is er de jaarlijkse boeken en- curiosamarkt […]
  • Clement Postmus in Portret5 juni 2019 Clement Postmus in Portret Clement Postmus is zondag te gast in Portret van Hofstreek FM. Onbekend in Goor, maar toch ook weer niet . Hij woont er sinds acht jaar en is trots een inwoner van deze Reggestad te zijn. […]