Coronacrisis: ontslagen bij De Reggehof.

Bij De Reggehof zal twee-derde van het vaste personeel worden ontslagen. Het theater en evenementencentrum is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Het betreft in dit geval met name het personeel ondersteunend aan het theater en de events. Twaalf personeelsleden worden de dupe van de ontslagronde (6 vaste en 6 flexibele krachten). Drie medewerkers mogen wel aanblijven. De Reggehof zal voor de Verenigingen en andere activiteiten dit drietal ondersteunend hun post houden.

Volgens directeur Clement Postmus is er gebruik gemaakt van de NOW subsidieregeling voor het vaste personeel maar lopen deze af in oktober en is het onverantwoord om de bestaande organisatie in stand te houden. De activiteiten op Vereniging en Maatschappelijk vlak blijven doorgang vinden en ook zal er een aangepast cultureel programma dit najaar plaatsvinden. De Reggehof met 400 zitplaatsen in de grote theaterzaal, mag door de Corona-maatregelen daar maximaal 85 mensen toelaten.

De Reggehof heeft, om de zaal toch optimaal te benutten, een plan uitgewerkt om een filmtheater annex bioscoop te starten. Daarover later meer. Daarnaast is er ook een plan gemaakt om het educatiecentrum (Home of Talents) versneld uit te breiden, zodat het gebouw optimaal benut blijft.