PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp

De lokale fractie van de Partij van de Arbeid maakt zich, niet voor het eerst, grote zorgen over de Goorse volkswijk ’t Tuindorp in Goor. “We krijgen als partij veel klachten van bewoners van de wijk over onveilige situaties” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “Er wordt nog steeds gedeald en een paar mensen veroorzaken zoveel overlast dat de leefbaarheid daardoor ernstig in het geding is.”

De PvdA wil dat er harder wordt opgetreden tegens personen die bij voortduring voor overlast en geweld in Tuindorp zorgen. Daarnaast vindt de PvdA dat politie, zorgverleners, woningcoöperatie Viverion én de gemeente hun krachten nog meer moeten bundelen om een eind te maken aan de overlast.

Ook het plaatsen van mensen met problemen op ’t Tuindorp moet een halt toe worden geroepen. “Nu wonen er nog mensen die de wijk in evenwicht houden maar als deze mensen vertrekken is de wijk naar ons oordeel reddeloos verloren. Juist deze positieve mensen moeten we als gemeente veel meer steunen.” aldus Rijkens in een persbericht.