Pieten blijven hoe dan ook zwart in Goor

Het is hoog zomer en normaliter is dat niet de tijd om het te hebben over het Sinterklaasfeest in december. De landelijke Zwarte Pieten-discussie zorgt er echter voor dat dit soebat inmiddels van alle jaargetijden is. Of het coronavirus ter zijner tijd wel of geen ‘roet’ in het eten gooit, is uiteraard nog ongewis maar de organisatie van de Sinterklaas-intocht in Goor laat er in ieder geval geen gras over groeien. “1000% zwart”, aldus één van de kartrekkers van de Goorse stuntpieten; Auke Kramer. Dit naar aanleiding van de beslissing van Facebook om alle uitingen van de mythische figuur te weren en te verwijderen als deze geplaatst wordt. Dit omdat Zwarte Piet racistisch zou zijn. Diverse Gorenaren hebben uit protest al treffende foto’s geplaatst en hun ongenoegen geuit. “Het moet toch niet gekker worden”, is een veel gelezen statement op het populaire social media-kanaal.