Pieten blijven hoe dan ook zwart in Goor

Het is hoog zomer en normaliter is dat niet de tijd om het te hebben over het Sinterklaasfeest in december. De landelijke Zwarte Pieten-discussie zorgt er echter voor dat dit soebat inmiddels van alle jaargetijden is. Of het coronavirus ter zijner tijd wel of geen ‘roet’ in het eten gooit, is uiteraard nog ongewis maar de organisatie van de Sinterklaas-intocht in Goor laat er in ieder geval geen gras over groeien. “1000% zwart”, aldus één van de kartrekkers van de Goorse stuntpieten; Auke Kramer. Dit naar aanleiding van de beslissing van Facebook om alle uitingen van de mythische figuur te weren en te verwijderen als deze geplaatst wordt. Dit omdat Zwarte Piet racistisch zou zijn. Diverse Gorenaren hebben uit protest al treffende foto’s geplaatst en hun ongenoegen geuit. “Het moet toch niet gekker worden”, is een veel gelezen statement op het populaire social media-kanaal.

Gerelateerde berichten

  • Sinterklaasintocht in Goor wordt evenement met corona-toegangsbewijs voor volwassenen8 november 2021 Sinterklaasintocht in Goor wordt evenement met corona-toegangsbewijs voor volwassenen Als de overheid deze week niet met aanvullende maatregelen komt, is het komende zondag weer feest voor de Goorse kinderen tijdens en na de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten, in de […]
  • Pieten blijven in Goor gewoon zwart14 november 2019 Pieten blijven in Goor gewoon zwart De Zwarte Pieten-discussie gaat ook dit jaar aan Goor voorbij. De organisatie van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten houdt het volgens traditie gewoon bij zwart, met lippenstift […]
  • Intocht Sinterklaas groot waterspektakel14 november 2021 Intocht Sinterklaas groot waterspektakel Het mocht, gelukkig voor de Goorse kinderen, allemaal doorgaan en ze waren er dan ook in grote getale. Het was enorm druk in de Goorse haven waar de Goorse Stuntpieten er op het water […]
  • Sinterklaasintocht gaat dit jaar wel door met Fien als kinderburgemeester26 oktober 2021 Sinterklaasintocht gaat dit jaar wel door met Fien als kinderburgemeester De intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in de Goorse haven gaat dit jaar wel door. Op zondag 14 november zal de Goedheiligman met zijn gevolg rond de klok van 13:00 uur de Goorse […]
  • Het zal me jeuken…17 november 2020 Het zal me jeuken… Hoe alles anders wordt. Hoe de dingen om je heen veranderen. Hoe je je steeds meer lijkt te moeten aanpassen. Hoe er onder maatschappelijke druk telkens op gewezen wordt dat bepaalde […]