Johan Derksen-tje…

Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat lamballen bij het leven. Om eerlijk te zijn, wat heb ik m’n cerveza op ons vakantieadresje in Spanje gemist. Heimwee naar de drukte op de gezellige boulevards met dampende terrassen en hossend dronkenmansgelal…

In plaats van al dat moois moesten we het deze zomer doen met onvrede, gekwetste zieltjes, verontwaardiging, demonstraties, Corona-boetes en waarschuwingen. Gedoe met een gesjeesde rapper die begon met raar doen op een Amsterdams pleintje toen hij een pilletje te veel in z’n mik duwde. Uberhipster en sheriff van de stad Halsema kwam en zag dat het goed was.

Het begin van een rollercoaster waar we de hele zomer, en nog steeds, het gemak van hebben als een zwerende steenpuist. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, hadden we ook nog eens echt Hollands kil en koud vakantieweer wat de laatste weken omsloeg naar iets teveel van het goede. Onbenullige hitte, geen weer veur een blaank’n. Of kan zo’n figuurlijke uitspraak tegenwoordig niet meer?

Ik vraag het maar even, een “ban” op Facebook heb je zo voor elkaar evenals doodsbedreigingen van toetsenbord-ridders of adverteerders die zicht terug trekken. En mag ik het woord “Hollands” nog wel gebruiken? Niet dat ik iemand op z’n pik trap die zich niet kan vinden in die term. Ik bedoel niemand op z’n gender-neutrale geslachtsorgaan trap. Ik bedoel…nou ja, ik loop op eieren. Voordat je het weet krijg je de Zwarte Piet toegespeeld…oeps…ik bedoel de Regenboog Piet.

Wat is er toch aan de hand met ons, ons land, met onze wereld? Het lijkt wel of iedereen ineens meedoet aan een wedstrijdje “Wie kan het verst spugen”. Eigenlijk is het “Het verst pissen”, maar dan sluit ik de dames weer uit en daar wil je geen ruzie mee, met die van ‘mij’ in ieder geval niet. En natuurlijk is ze niet echt van ‘mij’, dat bedoel ik uiteraard ook weer spreekwoordelijk.

Lastig hoor, op deze manier een stukje schrijven als je zó moet oppassen hoe je je uitdrukt. Ik noem het een “Johan Derksen-tje”. Genuil vind ik het allemaal, doe er ook niet meer aan mee. Ga bier drinken of zo, steek die pretsigaret in de hens of lurk nog eens diep aan je lachgas-tankje, maar stop met deze flauwekul! Gezamenlijk bier drinken op het terras doe ik sinds kort onder de ingeschreven naam ‘Genuil 1’ en m’n drinkebroer staat genoteerd als ‘Genuil 2’. Via internet kunnen ze me bereiken op www.vindjehetergalsikinjegezichts.com

Ik vraag in december of ik mee mag naar Spanje…kon nog wel eens de laatste afvaart zijn hoorde ik…

Namens Niels,

een fijne dag…

PS: Barbara Trienen, bedankt voor de foto’s voor het nieuwe seizoen…topper…

Gerelateerde berichten

  • Het zal me jeuken…17 november 2020 Het zal me jeuken… Hoe alles anders wordt. Hoe de dingen om je heen veranderen. Hoe je je steeds meer lijkt te moeten aanpassen. Hoe er onder maatschappelijke druk telkens op gewezen wordt dat bepaalde […]
  • Daar hebben wij geen beeldenstorm voor nodig…23 juni 2020 Daar hebben wij geen beeldenstorm voor nodig… Misselijk word ik ervan. ME’ers die een oude, ietwat krom lopende man, slaan met de lange lat en die onder vuur wordt genomen wordt door harde waterstralen omdat hij niet snel genoeg […]
  • #doesnormaal…14 september 2021 #doesnormaal… Al zo’n anderhalf jaar zitten mijn collega’s en ik in het weekend op de bank met de beetjes omhoog. Waar eerder de zaterdag overdag in het teken stond van een beetje kalm aan doen want […]
  • Twee frikandell’n, rauw!7 september 2021 Twee frikandell’n, rauw! Twee frikandel’n, rauw! Wat veur’n pil’n mot ie hem’n dan? Wat mankeert oe! Zo’n jongen kearl en dan a an de medicatie? Voordat ik een antwoord kon geven was hij alweer in gesprek met […]
  • Laat het niet voor niets zijn geweest…31 augustus 2021 Laat het niet voor niets zijn geweest… Van de week zat ik met buikpijn voor de televisie. Beelden van wanhopige mensen die zich vastklemden aan een opstijgend militair vliegtuig. Hangend aan een vleugel, wetende dat je dat […]