Ronde van Goor gaat door

Er wordt dit jaar toch een Goorse wielerronde verreden, op zaterdag 5 september, de datum die oorspronkelijk ook voor de koers voorzien was. Niet zoals traditioneel in het Goorse centrum, maar aan de rand van Goor, met de Plasdijk als start- en finishlocatie. In overleg met de gemeente Hof van Twente en de wielerbond KNWU heeft de organisatie van de Ronde van Goor besloten de wedstrijd toch te organiseren. “Het is ook voor de wielersport een moeilijke tijd en op deze manier kunnen we vooral voor de wielrenners zelf nog een aantrekkelijke wedstrijd organiseren.

De Ronde van Goor zal worden verreden op een ruim zeven kilometer lange omloop. Die loopt naast de Plasdijk over de Klemmerweg en de Holtdijk. “Het organiseren van een wielerronde in het stadscentrum is momenteel niet mogelijk”, legt voorzitter van de Stichting Wielerevenementen Goor Mathijs Boerrigter uit. “Veel wielerkoersen zijn weggevallen, maar nu er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden, hebben we gekeken wat wij konden. We zijn blij dat we de renners nu toch een koers aan kunnen bieden, op een mooie omloop.”

Aantrekkelijk voor renners, minder voor publiek
Net als anders starten de elite/beloften en amateurs vrouwen en de elite/beloften en amateurs mannen in de Ronde van Goor. Daarnaast is dit jaar ook een koers voor de junior mannen toegevoegd. Boerrigter: “Voor de renners zal het een mooie wedstrijd worden, want de omloop leent zich daar echt voor. Dat is voor het publiek anders. Doordat de ronde lang is, kunnen mensen het peloton niet vaak zien passeren. We vragen mensen zeker niet om weg te blijven, maar wie komt verzoeken we wel om lopend of met de fiets te komen en ergens langs het parcours te staan, waarbij de coronaregels in acht genomen dienen te worden. Bij voorkeur houden we de start- en finishlocatie zo leeg mogelijk.”

Programma
Op 5 september begint de Ronde van Goor om 14.30 uur met de wedstrijd voor junioren. Zij rijden zeven ronden en komen zo op een totale afstand van 50,4 kilometer. Die afstand rijden de vrouwen, met de Goorse Marit Cent als één van de deelneemsters, ook. Hun koers gaat om 16.00 uur van start. De mannen sluiten de Ronde van Goor af. Om 17.30 uur begint hun wedstrijd over dertien ronden, waarmee ze 93,6 kilometer zullen koersen.

Gerelateerde berichten

  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieën binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht6 september 2019 Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september26 juli 2021 Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september De Ronde van Goor wordt dit jaar op zondag 12 september georganiseerd en is dan ook, als corona het toelaat, terug in het centrum van het Twentse Haagje. De wielerronde is de […]