Ronde van Goor gaat door

Er wordt dit jaar toch een Goorse wielerronde verreden, op zaterdag 5 september, de datum die oorspronkelijk ook voor de koers voorzien was. Niet zoals traditioneel in het Goorse centrum, maar aan de rand van Goor, met de Plasdijk als start- en finishlocatie. In overleg met de gemeente Hof van Twente en de wielerbond KNWU heeft de organisatie van de Ronde van Goor besloten de wedstrijd toch te organiseren. “Het is ook voor de wielersport een moeilijke tijd en op deze manier kunnen we vooral voor de wielrenners zelf nog een aantrekkelijke wedstrijd organiseren.

De Ronde van Goor zal worden verreden op een ruim zeven kilometer lange omloop. Die loopt naast de Plasdijk over de Klemmerweg en de Holtdijk. “Het organiseren van een wielerronde in het stadscentrum is momenteel niet mogelijk”, legt voorzitter van de Stichting Wielerevenementen Goor Mathijs Boerrigter uit. “Veel wielerkoersen zijn weggevallen, maar nu er weer wedstrijden georganiseerd mogen worden, hebben we gekeken wat wij konden. We zijn blij dat we de renners nu toch een koers aan kunnen bieden, op een mooie omloop.”

Aantrekkelijk voor renners, minder voor publiek
Net als anders starten de elite/beloften en amateurs vrouwen en de elite/beloften en amateurs mannen in de Ronde van Goor. Daarnaast is dit jaar ook een koers voor de junior mannen toegevoegd. Boerrigter: “Voor de renners zal het een mooie wedstrijd worden, want de omloop leent zich daar echt voor. Dat is voor het publiek anders. Doordat de ronde lang is, kunnen mensen het peloton niet vaak zien passeren. We vragen mensen zeker niet om weg te blijven, maar wie komt verzoeken we wel om lopend of met de fiets te komen en ergens langs het parcours te staan, waarbij de coronaregels in acht genomen dienen te worden. Bij voorkeur houden we de start- en finishlocatie zo leeg mogelijk.”

Programma
Op 5 september begint de Ronde van Goor om 14.30 uur met de wedstrijd voor junioren. Zij rijden zeven ronden en komen zo op een totale afstand van 50,4 kilometer. Die afstand rijden de vrouwen, met de Goorse Marit Cent als één van de deelneemsters, ook. Hun koers gaat om 16.00 uur van start. De mannen sluiten de Ronde van Goor af. Om 17.30 uur begint hun wedstrijd over dertien ronden, waarmee ze 93,6 kilometer zullen koersen.