The Ferd…

Als je dacht dat we alleen in Goor ‘probleemwijken’ hadden, voor zover je dat gelooft, kunnen ze er in het westen van het land ook wat van. Er staat daar een alleraardigst optrekje met een mooie grote gracht er omheen. Het gigantische gebouw heeft niet alleen te kampen met achterstallig onderhoud, maar begint nu zelfs van binnenuit te rotten. Zelfs de welriekende geur van een nieuw gekweekte soort Goorse Dahlia kan de stinkende puinhoop niet verhullen…

Crimefighter, hakkelaar en ‘deuger’ Ferdinand Grapperhaus is een weekje geleden in het geniep getrouwd, de ouwe snoepert. Joviale Ferd, die z’n linker- en rechterhand liefkozend Romeo en Julia heeft genoemd, fietste op een mooie Corona-namiddag door het Vondelpark in Amsterdam. Hij werd bijgestaan door de gemeente-sheriff. Ferd, nonchalant gekleed in een afgedragen jeans en ietwat te groot blauw polo’tje, las bezoekers van het park de les over de 1,5 meter. Zijn metgezel, de sheriff, kreeg er zichtbaar een harde plasser van dat hij met deze ‘Godness’ en ‘Uber-deuger’ op oma-fiets-surveillance mocht.

Later verscheen onze Ferd ook op verschillende social media, die erg populair zijn onder de jeugd, om de campagne #slimmerchillen te lanceren. Grapperhaus, die ondertussen de naam ‘The Ferd’ kreeg aangemeten, had zijn spindocters en tekstschrijvers zichtbaar aan het werk gezet. Popiejopie slogans als: “Slimmer chillen is Corona killen”, vlogen met hetzelfde gemak uit zijn lange arm als ware het wetsvoorstellen.


Onze Ferd is een mensen-mens en heeft het beste met iedereen voor. Je bent gewoon een ongelofelijke aso voor de hele maatschappij als je je niet houdt aan de regels, roeptoeterde hij voor het gewillige oog van snorrende nieuwscamera’s. Voor vastzittende-kaaklijn-Halsema en speedboot-tycoon Wim-Lex wil hij nog wel eens een uitzondering maken, maar voor de rest is het ‘Befehl ist Befehl !’

Vorige week kregen alle horecazaken in onze Hof een brief van Burgemeester ‘Dahlia’ Nauta. De tijd van waarschuwen was nu toch echt voorbij. Ondernemers en kroegeigenaren kunnen forse boetes tegemoet zien en zelfs gesloten worden bij niet naleven van de maatregelen. De brief werd afgesloten met de zin: “Zorg dat u onderdeel bent van de oplossing, niet van het probleem”

Vorige week trouwde ‘The Ferd’ in het bijzijn van zijn hele familie en vele gasten. Samengepakt op een bordes bij een chique horecagelegenheid voor een familiekiekje. Daarbij had hij schijt aan zijn eigen regels, schijt aan de 1,5 meter, schijt aan Corona en schijt aan de horecaondernemer die hierdoor misschien in de problemen komt. Hoe noemde hij zulke mensen ook al weer?

Zal mij benieuwen of de Goorse horeca óók wegkomt met een simpele ‘sorry’ als het ondanks alle inspanningen eens een keertje iets minder goed gaat. Ik sluit mijn ‘brief’ af met de zin: “Als je geen oplossing hebt voor het probleem, bén je het probleem”.

Namens Niels,
Een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Voel je d’r eens aan…26 januari 2021 Voel je d’r eens aan… Nooit gedacht dat ik op 41-jarige leeftijd nog eens huisarrest zou krijgen. Niet van een boze papa of mama die niet geamuseerd waren als het weer eens iets later was geworden bij 'De Zon' […]
  • Het benam m’n adem…12 oktober 2021 Het benam m’n adem… Vorig weekend hebben we met ons clubje motormuizen het seizoen afgesloten met een tripje naar de Eifel in Duitsland. Onze bestemming was Ahrweiler aan het stroompje de Ahr. Het kalme […]
  • Waanzin is…5 oktober 2021 Waanzin is… Bemoeizucht. Ik kan er ontzettend slecht tegen. Wat is dat toch steeds dat een bepaald groepje mensen continu over een ander groepje wat te zeggen wil hebben? Of het nu gaat over alcohol, […]
  • Wees welkom…28 september 2021 Wees welkom… Wat een boffers zijn het. De nieuwe ingeschreven Gorenaren van ná 1 september 2020. Ze worden uitgenodigd door het welkomstcomité van de gemeente. Het opperhoofd kon een gaatje vinden in […]
  • Kleuterende prutsers…21 september 2021 Kleuterende prutsers… Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks […]