The Ferd…

Als je dacht dat we alleen in Goor ‘probleemwijken’ hadden, voor zover je dat gelooft, kunnen ze er in het westen van het land ook wat van. Er staat daar een alleraardigst optrekje met een mooie grote gracht er omheen. Het gigantische gebouw heeft niet alleen te kampen met achterstallig onderhoud, maar begint nu zelfs van binnenuit te rotten. Zelfs de welriekende geur van een nieuw gekweekte soort Goorse Dahlia kan de stinkende puinhoop niet verhullen…

Crimefighter, hakkelaar en ‘deuger’ Ferdinand Grapperhaus is een weekje geleden in het geniep getrouwd, de ouwe snoepert. Joviale Ferd, die z’n linker- en rechterhand liefkozend Romeo en Julia heeft genoemd, fietste op een mooie Corona-namiddag door het Vondelpark in Amsterdam. Hij werd bijgestaan door de gemeente-sheriff. Ferd, nonchalant gekleed in een afgedragen jeans en ietwat te groot blauw polo’tje, las bezoekers van het park de les over de 1,5 meter. Zijn metgezel, de sheriff, kreeg er zichtbaar een harde plasser van dat hij met deze ‘Godness’ en ‘Uber-deuger’ op oma-fiets-surveillance mocht.

Later verscheen onze Ferd ook op verschillende social media, die erg populair zijn onder de jeugd, om de campagne #slimmerchillen te lanceren. Grapperhaus, die ondertussen de naam ‘The Ferd’ kreeg aangemeten, had zijn spindocters en tekstschrijvers zichtbaar aan het werk gezet. Popiejopie slogans als: “Slimmer chillen is Corona killen”, vlogen met hetzelfde gemak uit zijn lange arm als ware het wetsvoorstellen.


Onze Ferd is een mensen-mens en heeft het beste met iedereen voor. Je bent gewoon een ongelofelijke aso voor de hele maatschappij als je je niet houdt aan de regels, roeptoeterde hij voor het gewillige oog van snorrende nieuwscamera’s. Voor vastzittende-kaaklijn-Halsema en speedboot-tycoon Wim-Lex wil hij nog wel eens een uitzondering maken, maar voor de rest is het ‘Befehl ist Befehl !’

Vorige week kregen alle horecazaken in onze Hof een brief van Burgemeester ‘Dahlia’ Nauta. De tijd van waarschuwen was nu toch echt voorbij. Ondernemers en kroegeigenaren kunnen forse boetes tegemoet zien en zelfs gesloten worden bij niet naleven van de maatregelen. De brief werd afgesloten met de zin: “Zorg dat u onderdeel bent van de oplossing, niet van het probleem”

Vorige week trouwde ‘The Ferd’ in het bijzijn van zijn hele familie en vele gasten. Samengepakt op een bordes bij een chique horecagelegenheid voor een familiekiekje. Daarbij had hij schijt aan zijn eigen regels, schijt aan de 1,5 meter, schijt aan Corona en schijt aan de horecaondernemer die hierdoor misschien in de problemen komt. Hoe noemde hij zulke mensen ook al weer?

Zal mij benieuwen of de Goorse horeca óók wegkomt met een simpele ‘sorry’ als het ondanks alle inspanningen eens een keertje iets minder goed gaat. Ik sluit mijn ‘brief’ af met de zin: “Als je geen oplossing hebt voor het probleem, bén je het probleem”.

Namens Niels,
Een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Voel je d’r eens aan…26 januari 2021 Voel je d’r eens aan… Nooit gedacht dat ik op 41-jarige leeftijd nog eens huisarrest zou krijgen. Niet van een boze papa of mama die niet geamuseerd waren als het weer eens iets later was geworden bij 'De Zon' […]
  • Met grote golven…3 september 2019 Met grote golven… De afgelopen vakantieweken volgde ik het nieuws via diverse nieuws-appjes op mijn telefoon. Vanaf ons balkonnetje, bij een mooi resort ergens in Spanje aan de kust, kwam het nieuws […]
  • Bitte…11 juni 2019 Bitte… Het was een relaxed weekendje. Pinksteren met mooi weer lokt altijd om erop uit te gaan. In Goor en omgeving werden genoeg activiteiten georganiseerd om even te ontsnappen aan de […]
  • Waar is hier de nooduitgang…16 juli 2019 Waar is hier de nooduitgang… Opgeknapte bruggetjes over de vijver “Oma’s Gat” op de Kevelhammerhoek, landelijke Goorse attentie tijdens het NOS Journaal over de eikenprocessierups en een hogere uitstroom in onze Hof […]