Martha Wolters slaat tweede aanbod gemeente ook af

Woonwagendemonstrant Martha Wolters heeft een tweede aanbod voor een vaste demonstratielocatie in Goor, ook afgewezen. Burgemeester Ellen Nauta bood het gezin dat op dit moment al een tijdje op de Kevelhammerhoek bivakkeert, de mogelijkheid om de demonstratie voort te zetten op een braakliggend terrein aan de Wheeweg. Wolters heeft dat geweigerd. “We kunnen een paar rijplaten in de woestenij tegenover de frisdrankenfabriek krijgen. Daar passen wij voor.” Eerder gaf ze aan niet op het Schoolfeestplein te willen blijven vanwege overlast in het weekend. Nauta vindt dat de demonstranten in iedere geval wel weg moeten uit de Kevelhammerhoek…

“Ik blijf een demonstratie in een woonwijk niet wenselijk vinden. Vroeg of laat levert dat onrust op. De locatie aan de Wheeweg betreft geen woonwijk en de grond is van de gemeente. Voor een demonstratie is het een goede zichtplek.” Volgens de burgemeester zijn de mogelijkheden nu uitgeput. Wolters en haar man en zoon strijden voor een vaste woonwagenstandplaats in Goor en willen tot dat dat bereikt is in een caravan blijven. Er zijn daarnaast nog acht verzoeken voor een standplaats. Volgens de gemeente kan het echter nog wel twee tot drie jaar duren voordat deze gerealiseerd zijn.

Gerelateerde berichten

  • Kampster Wolters naar College voor de rechten van de mens30 juli 2020 Kampster Wolters naar College voor de rechten van de mens Martha Wolters gaat volgende week donderdag naar Utrecht waar haar zaak om een woonwagenstandplaats wordt behandeld bij het College voor de rechten van de mens. Zij zegt zich door […]
  • Wolters terug op Schoolfeestplein13 augustus 2020 Wolters terug op Schoolfeestplein Martha Wolters is met haar man, zoon en caravan vandaag weer neergestreken op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis in Goor. De afgelopen dagen bivakkeerde het gezin dat actie voert […]
  • Wolters: “Burgemeester heeft grote fout gemaakt” (ingezonden brief)22 september 2020 Wolters: “Burgemeester heeft grote fout gemaakt” (ingezonden brief) Martha Wolters vindt dat Ellen Nauta niet de juiste informatie heeft gegeven over haar gedwongen trektocht door Goor. Dat stelt ze in een ingezonden brief aan deze site. […]
  • Woonwagendemonstrant Wolters krijgt bijval van lokale PvdA28 juli 2020 Woonwagendemonstrant Wolters krijgt bijval van lokale PvdA De lokale fractie van de Partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente binnen een jaar minimaal 4 woonwagenplekken realiseert waarvan er sowieso één moet komen voor Martha […]
  • Woonwagenstandplaatsen nog ver weg28 augustus 2020 Woonwagenstandplaatsen nog ver weg De realisatie van nieuwe woonwagenstandplaatsen in Goor kan nog wel twee tot drie jaar in beslag nemen. Dat blijkt uit een raadsbrief van burgemeester Nauta en verantwoordelijk wethouder […]