Martha Wolters slaat tweede aanbod gemeente ook af

Woonwagendemonstrant Martha Wolters heeft een tweede aanbod voor een vaste demonstratielocatie in Goor, ook afgewezen. Burgemeester Ellen Nauta bood het gezin dat op dit moment al een tijdje op de Kevelhammerhoek bivakkeert, de mogelijkheid om de demonstratie voort te zetten op een braakliggend terrein aan de Wheeweg. Wolters heeft dat geweigerd. “We kunnen een paar rijplaten in de woestenij tegenover de frisdrankenfabriek krijgen. Daar passen wij voor.” Eerder gaf ze aan niet op het Schoolfeestplein te willen blijven vanwege overlast in het weekend. Nauta vindt dat de demonstranten in iedere geval wel weg moeten uit de Kevelhammerhoek…

“Ik blijf een demonstratie in een woonwijk niet wenselijk vinden. Vroeg of laat levert dat onrust op. De locatie aan de Wheeweg betreft geen woonwijk en de grond is van de gemeente. Voor een demonstratie is het een goede zichtplek.” Volgens de burgemeester zijn de mogelijkheden nu uitgeput. Wolters en haar man en zoon strijden voor een vaste woonwagenstandplaats in Goor en willen tot dat dat bereikt is in een caravan blijven. Er zijn daarnaast nog acht verzoeken voor een standplaats. Volgens de gemeente kan het echter nog wel twee tot drie jaar duren voordat deze gerealiseerd zijn.

Gerelateerde berichten

  • Martha Wolters snapt het niet meer…20 november 2020 Martha Wolters snapt het niet meer… Martha Wolters (foto) snapt het niet meer. Dat is de strekking van een ingezonden brief van de Goorse die nog steeds in een caravan bivakkeert in haar protestactie om een vaste […]
  • Wolters vrijdag naar nieuwe demonstratieplek15 december 2020 Wolters vrijdag naar nieuwe demonstratieplek Martha Wolters moet met haar man en zoon komende vrijdag voor 12:00 uur vertrokken zijn van de Kevelhammerhoek. Na overleg met wethouder van Zwanenburg is besloten dat de familie nog twee […]
  • College voor de rechten van de mens verwijt gemeente nu niets in woonwagenkwestie14 oktober 2020 College voor de rechten van de mens verwijt gemeente nu niets in woonwagenkwestie In de zaak rondom het realiseren van een woonwagenstandplaats voor Martha Wolters en haar gezin valt de gemeente nu niet te verwijten dat er 'verboden onderscheid is gemaakt op grond van […]
  • Kampster Wolters naar College voor de rechten van de mens30 juli 2020 Kampster Wolters naar College voor de rechten van de mens Martha Wolters gaat volgende week donderdag naar Utrecht waar haar zaak om een woonwagenstandplaats wordt behandeld bij het College voor de rechten van de mens. Zij zegt zich door […]
  • Wolters terug op Schoolfeestplein13 augustus 2020 Wolters terug op Schoolfeestplein Martha Wolters is met haar man, zoon en caravan vandaag weer neergestreken op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis in Goor. De afgelopen dagen bivakkeerde het gezin dat actie voert […]