Nog geen verbod op vuurwerk, wel vuurwerkvrije zones (met poll)

De gemeente Hof van Twente wil op termijn toe naar een algeheel vuurwerkverbod. Tijdens de komende jaarwisseling is er nog geen sprake van een veto op knal-vuurwerk en vuurpijlen maar wordt wel ingezet op vrijwillige vuurwerkvrije zones. Die kunnen burgers zelf instellen en met behulp van posters duidelijk maken waar sprake is van zo’n zone. In het raadsvoorstel dat op 15 september wordt besproken, staat ook een voorstel tot het verstrekken van vuurwerkbrillen voor de komende jaarwisseling. Er komt geen verbod op het traditionele Carbid-schieten. De poll rechts onderaan op deze site gaat over een eventueel verbod op vuurwerk. Wat vindt Goor ? Een goede zaak voor lijf en leden of wordt de bevolking een hoop plezier ontnomen en wederom een traditie onthoofd ? U mag het zeggen !

Gerelateerde berichten

  • Carbid-schieten met meldingsplicht en zonder alcohol5 december 2020 Carbid-schieten met meldingsplicht en zonder alcohol Het carbidschieten in Goor en omgeving is, zeker nu er een landelijk vuurwerkverbod, nog meer in trek dan in andere jaren. Het is zoals eerder gemeld toegestaan op de laatste dag van het […]
  • CDA wil geen verbod op carbid-schieten14 november 2020 CDA wil geen verbod op carbid-schieten Nu een algemeen vuurwerkverbod voor de komende jaarwisseling vanwege het Corona-virus, gisteren werd aangenomen door de Tweede Kamer, rijst de vraag of dat verbod ook geldt voor het […]
  • Politie in actie tegen afsteken vuurwerk16 mei 2018 Politie in actie tegen afsteken vuurwerk De politie Hof van Twente waarschuwt via de Facebookpagina voor het illegaal afsteken van vuurwerk. Er komen bij de plaatselijke hermandad steeds vaker klachten binnen over vuurwerk dat […]
  • Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink27 december 2017 Toeschouwers trekken massaal naar vuurwerkshow Morsink Het was droog vanavond en dat was een geluk voor de organisatie van de vuurwerkshow van Morsink vanavond op industrieterrein Zenkeldamshoek. Daar werd een deel van de nieuwe collectie de […]
  • Vuurwerkvandalisme in de Merelstraat14 december 2021 Vuurwerkvandalisme in de Merelstraat De angst voor vandalisme door zwaar vuurwerk neemt ook in Goor naarmate het einde van het jaar nadert, steeds meer toe. Zo blijkt uit diverse berichten aan deze site. De schrik zit er ook […]