Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor

Hoewel de wedstrijd dit jaar in verband met de corona maatregelen niet in het centrum werd georganiseerd, is zaterdag de Ronde van Goor verreden. Daarbij kreeg de koers voor het eerst sinds de herstart van het criterium in 2008 een Goorse winnares. Marit Cent was in de vrouwenwedstrijd de snelste in de massasprint. Haar vader Erik was de laatste Gorenaar die erin slaagde zijn thuisronde te winnen.

De Ronde van Goor werd verreden op een 7,2 kilometer lange omloop in het buitengebied van Goor. Daarbij lag de start- en finishstreep op de Plasdijk en reden de coureurs verder over de Klemmerweg en Holtdijk. Met meer dan zeventig vrouwen aan de start en meer dan honderd mannen, kon de ronde op zeer veel deelnemers rekenen. Niet gek ook; de Goorse wielerronde is dit jaar de enige regionale wielerkoers op de kalender en nationaal wordt er momenteel weinig georganiseerd.

Opvallende zege
In de vrouwenwedstrijd probeerde Cent het onder meer door de aanval te kiezen, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Daarin bleef ze Kirstie van Haaften uit De Meern nipt voor. Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland werd derde. De overwinning was een opvallende. Van Haaften en Van ’t Geloof rijden namelijk allebei als profrenster voor een zogenaamde UCI-ploeg. Daarmee bevestigde Cent nog maar eens haar talent en goede vorm.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Marit Cent (in het blauw) blijft Kirstie van Haaften nipt voor.

Coster wint mannenkoers
Ook de mannenwedstrijd eindigde in een massasprint en dat na een heel snelle koers. De elite en amateurs reden namelijk naar een gemiddelde snelheid van zo’n 45 kilometer per uur. Patrick Coster uit Hasselt greep de winst voor Bastiaan de Blom (Zeewolde) en HengeloĆ«r Jelle Wolsink. De laatste won de Ronde van Goor in zowel 2018 als 2019.

Gerelateerde berichten

  • Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september26 juli 2021 Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september De Ronde van Goor wordt dit jaar op zondag 12 september georganiseerd en is dan ook, als corona het toelaat, terug in het centrum van het Twentse Haagje. De wielerronde is de […]
  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieĆ«n binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]