Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor

Hoewel de wedstrijd dit jaar in verband met de corona maatregelen niet in het centrum werd georganiseerd, is zaterdag de Ronde van Goor verreden. Daarbij kreeg de koers voor het eerst sinds de herstart van het criterium in 2008 een Goorse winnares. Marit Cent was in de vrouwenwedstrijd de snelste in de massasprint. Haar vader Erik was de laatste Gorenaar die erin slaagde zijn thuisronde te winnen.

De Ronde van Goor werd verreden op een 7,2 kilometer lange omloop in het buitengebied van Goor. Daarbij lag de start- en finishstreep op de Plasdijk en reden de coureurs verder over de Klemmerweg en Holtdijk. Met meer dan zeventig vrouwen aan de start en meer dan honderd mannen, kon de ronde op zeer veel deelnemers rekenen. Niet gek ook; de Goorse wielerronde is dit jaar de enige regionale wielerkoers op de kalender en nationaal wordt er momenteel weinig georganiseerd.

Opvallende zege
In de vrouwenwedstrijd probeerde Cent het onder meer door de aanval te kiezen, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een massasprint. Daarin bleef ze Kirstie van Haaften uit De Meern nipt voor. Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland werd derde. De overwinning was een opvallende. Van Haaften en Van ’t Geloof rijden namelijk allebei als profrenster voor een zogenaamde UCI-ploeg. Daarmee bevestigde Cent nog maar eens haar talent en goede vorm.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Marit Cent (in het blauw) blijft Kirstie van Haaften nipt voor.

Coster wint mannenkoers
Ook de mannenwedstrijd eindigde in een massasprint en dat na een heel snelle koers. De elite en amateurs reden namelijk naar een gemiddelde snelheid van zo’n 45 kilometer per uur. Patrick Coster uit Hasselt greep de winst voor Bastiaan de Blom (Zeewolde) en HengeloĆ«r Jelle Wolsink. De laatste won de Ronde van Goor in zowel 2018 als 2019.