Paardenmarkt naar de Spoorstraat

De Goorse Paardenmarkt gaat verhuizen naar de Spoorstraat en dee parkeerplaats achter café De Ster. Dat is de uitkomst van diverse gesprekken tussen de gemeente Hof van Twente, Dieren Welzijn en de werkgroep Winters Genieten. De eeuwenoude Goorse traditie was in de afgelopen jaren altijd op het Schoolfeestplein. Het evenement gaat nu verder onder de naam Goorse Wintermarkt. Voorzitter van de werkgroep Paul Reef: “We willen met deze paardenmarkt een voorbeeldfunctie vervullen, een traditioneel evenement in een modern jasje waarbij dierenwelzijn voorop staat.” De Goorse Wintermarkt gaat plaatsvinden op elke derde zaterdag van december en is onderdeel van Winters Genieten in het Goorse stadshart. Dat is dit jaar op zaterdag 19 december. als het Corona-virus geen roet in het eten gooit. Het parkeerterrein van De Reggehof en voor het gemeentehuis zal worden ingericht als parkeerplaats voor de paardenhandelaren.

Gerelateerde berichten

  • Veel kritiek op afschaffen paardenmarkt. Wat vindt u?21 november 2019 Veel kritiek op afschaffen paardenmarkt. Wat vindt u? Het afschaffen van de paardenhandel en het verplaatsen van het evenement naar september, wordt op diverse platforms hevig bekritiseerd. Met name het om zeep helpen van de eeuwenoude […]
  • Oproep aan criticasters: Help nu mee aan nieuwe Paardenmarkt !6 december 2019 Oproep aan criticasters: Help nu mee aan nieuwe Paardenmarkt ! Een ingezonden stuk van Paul Reef, secretaris van Goor Collectief en één van de initiatiefnemers van de Goorse Paardenmarkt 'nieuwe stijl'. Hij reageert daarin op de felle kritiek die via […]
  • Goor verdeeld over vuurwerkverbod16 september 2020 Goor verdeeld over vuurwerkverbod Een groot deel van Goor is tegen een algeheel vuurwerkverbod en vindt dat deze traditie in stand moet worden gehouden. Dat blijkt uit een poll op deze site. Van de stemmers zegt 54% tegen […]
  • ‘Houd de traditie in ere…’9 december 2016 ‘Houd de traditie in ere…’ Het is een stukje Goorse traditie dat al sinds 1362 op de kalender staat en als het aan de Gorenaar ligt ook moet blijven. Een rondgang op het Schoolfeestplein vandaag leert dat het […]
  • Wind en regen teistert paardenmarkt12 december 2014 Wind en regen teistert paardenmarkt De Goorse paardenmarkt editie 2014 was er een in de categorie guur, miezerig en koud. De wind en de regen teisterden de bezoekers op het Schoolfeestplein. Al voor dag en dauw werden de […]