Koeleman fietste een week 1100 kilometer door Nederland

Het was een bijzondere en sportieve week voor Gorenaar Raymond Koeleman. Hij fietste in acht etappes 1100 kilometer door Nederland en deed in plaats van de 700 kilometer lange mountainbike-tocht voor Duchenne Heroes die dit jaar niet door kan gaan vanwege het Corona-virus. Koeleman begon vorige week zaterdag met de tocht en werd daarbij eerst vergezeld door Marike Thijssen waarmee hij ook in het Goorse Tempo Team Bikers zit dat nu de pijlen heeft gericht op een tocht in de strijd tegen de spierziekte Duchenne in 2021. Afgelopen zondag fietste hij de finale-etappe van Meppel naar Goor en kreeg in de laatste 25 kilometer gezelschap van zijn zoon Pim en kwam hij weer in Goor met een vat vol verhalen.

“Nederland is heel mooi, als je het maar zien wil. Er zijn veel meer goede mensen dan slechte, als je het een kans geeft om het te ervaren. Ik heb gesproken met veel mensen. Van directeur tot havenarbeider en van verkoper tot automonteur, autochtonen en allochtonen.” Ook ontmoette hij een gezin waarvan de zoon de spierziekte Duchenne heeft. Koeleman zet zich al een aantal jaren met zijn Tempo Bikers Team (Marike Thijssen, Patrick Slaghuis, Vernon Rudde en Arnoud Slaghuis voor de strijd tegen de spierziekte waarvoor donaties gevraagd worden. Onder meer via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Spinningmarathon voor Duchenne op voorhand al een succes15 januari 2019 Spinningmarathon voor Duchenne op voorhand al een succes Bij de Goorse sportschool Movado Sports wordt komende maandag 21 januari een drie uur durende spinningmarathon georganiseerd. Die blijkt op voorhand al een groot succes te zijn. Per […]
  • Fietsen en wandelen voor Duchenne Heroes23 juni 2019 Fietsen en wandelen voor Duchenne Heroes Op zaterdag 13 juli organiseren de Tempo-Team bikers voor de 3de keer de Bike of Hike&BBQ voor Duchenne Heroes. Op deze dag is het mogelijk om op de mountainbike of met de racefiets […]
  • Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien7 september 2018 Goorse Duchenne Heroes-mountainbikers laten zich uitzwaaien De Goorse mountainbikers Raymond Koeleman en Marike Thijssen zijn er klaar voor. Komende zondag gaan ze van start in Duchenne Heroes. In zeven dagen tijd rijden ze vervolgens over een […]
  • Lezing sportvoeding ten behoeve van Duchenne Heroes24 februari 2019 Lezing sportvoeding ten behoeve van Duchenne Heroes In het pand van Hoftrends Mannen vindt donderdag 28 februari (aanvang 20.00 uur) een lezing over sportvoeding plaats. Deze avond is interessant voor eenieder die meer wil weten over […]
  • Dubbel gevoel voor Koeleman na beklimming Stelvio2 september 2015 Dubbel gevoel voor Koeleman na beklimming Stelvio "Als je de lat te hoog legt, kun je eronder doorgaan". Deze woorden van Normaal-zanger Bennie Jolink gebruikte wielrenner Raymond Koeleman op zijn Facebookpagina vandaag. De Gorenaar […]