Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het terrein waar vroeger de Twentsche Stoomblekerij was gevestigd (foto). De gemeente wil in de komende twee decennia die gebied van 14 hectare gaan ontwikkelen en heeft daarvoor diverse ideeën. Wethouder Wim Meulenkamp noemde het besluit gisteravond een historisch moment: “De Twentse textielindustrie is in 1833 begonnen in Goor. Het TSB-terrein bevat een belangrijk stuk van onze geschiedenis. Ik ben blij dat de raad de kansen ziet en dit plan omarmt.” Het is de bedoeling om de karakteristieke panden, die de industriële geschiedenis van Goor weergeven, kunnen worden hergebruikt. De gemeente wil inwoners actief betrekken bij de ontwikkeling van dit gebied. Meer informatie is te vinden via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • Masterplan Op Stoom raadsbreed gedragen9 februari 2022 Masterplan Op Stoom raadsbreed gedragen Het gepresenteerde Masterplan voor de ontwikkeling van het terrein van de voormalige Twentse Stoomblekerij in Goor, wordt door de gemeenteraad breed gedragen. Het grootse meerjarenproject […]
  • Masterplan Op Stoom staat online21 januari 2022 Masterplan Op Stoom staat online Het Masterplan Op Stoom voor de ontwikkeling van het voormalige TSB-terrein is opgesteld en staat inmiddels online. De bedoeling is om onder meer 300 woningen te bouwen rondom een nieuw […]
  • Online prikbord voor ideeën Op Stoom22 juli 2021 Online prikbord voor ideeën Op Stoom Wie goede ideeën heeft voor het grootschalige project Op Stoom op het terrein van de voormalige Twentsche Stoomblekerij, kan deze vanaf nu ook kwijt op een online prikbord dat op de site […]
  • Wie wil in de ‘Denktank Op Stoom’17 juni 2021 Wie wil in de ‘Denktank Op Stoom’ Er wordt een denktank geformeerd om de plannen voor het grootschalige project Op Stoom beter aan te laten sluiten op de wensen en ideeën van betrokkenen in en om Goor. Het is de bedoeling […]
  • Het TSB-terrein toen…16 mei 2021 Het TSB-terrein toen… Er wordt veel over gezegd en geschreven. Het voormalige TSB-terrein wordt in de komende jaren ontwikkeld en moet een nieuw stukje Goor 'Op Stoom' worden met bedrijvigheid, recreatie en […]