Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het terrein waar vroeger de Twentsche Stoomblekerij was gevestigd (foto). De gemeente wil in de komende twee decennia die gebied van 14 hectare gaan ontwikkelen en heeft daarvoor diverse ideeën. Wethouder Wim Meulenkamp noemde het besluit gisteravond een historisch moment: “De Twentse textielindustrie is in 1833 begonnen in Goor. Het TSB-terrein bevat een belangrijk stuk van onze geschiedenis. Ik ben blij dat de raad de kansen ziet en dit plan omarmt.” Het is de bedoeling om de karakteristieke panden, die de industriële geschiedenis van Goor weergeven, kunnen worden hergebruikt. De gemeente wil inwoners actief betrekken bij de ontwikkeling van dit gebied. Meer informatie is te vinden via deze LINK.