Gemeenteraad akkoord met aankoop Stoomblekerij

De gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de aankoop van het terrein waar vroeger de Twentsche Stoomblekerij was gevestigd (foto). De gemeente wil in de komende twee decennia die gebied van 14 hectare gaan ontwikkelen en heeft daarvoor diverse ideeën. Wethouder Wim Meulenkamp noemde het besluit gisteravond een historisch moment: “De Twentse textielindustrie is in 1833 begonnen in Goor. Het TSB-terrein bevat een belangrijk stuk van onze geschiedenis. Ik ben blij dat de raad de kansen ziet en dit plan omarmt.” Het is de bedoeling om de karakteristieke panden, die de industriële geschiedenis van Goor weergeven, kunnen worden hergebruikt. De gemeente wil inwoners actief betrekken bij de ontwikkeling van dit gebied. Meer informatie is te vinden via deze LINK.

Gerelateerde berichten

  • TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom15 maart 2021 TSB-terrein krijgt nieuwe naam: Goor Op Stoom Goor Op Stoom is de nieuwe naam voor het voormalige terrein van de Twentse Stoomblekerij aan de D.J. Bunschotenstraat. Het terrein van in totaal 18 hectare wordt in de komende jaren […]
  • College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord20 oktober 2020 College bezegelt aankoop TSB-terrein met onthulling bord Het College van Burgemeester en Wethouders hebben vanmiddag een bord onthuld om de aankoop en de overdracht van het TSB-terrein door en naar de gemeente Hof van Twente te vieren. Vanwege […]
  • Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom13 mei 2021 Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman, gaat zich met zijn bureau Strootman Landschapsarchitecten met vestigingen in Amsterdam en Arnhem, […]
  • Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’14 april 2021 Bewoners kunnen meedenken over wonen ‘op Stoom’ Gorenaren krijgen de kans om mee te denken over de herontwikkeling van het TSB-terrein dat door de gemeente is aangekocht. In de komende jaren wordt dat een nieuw stadspark met woningen […]
  • Een 1 april-grap of toch niet ?1 april 2021 Een 1 april-grap of toch niet ? Er kwam veel reactie op het bericht vanochtend waarin een 'Stoombad' werd aangekondigd op het TSB-terrein. Het bleek uiteindelijk een grap met een serieuze ondertoon en niet van onze […]