Geld voor ‘groene’ schoolpleinen

Onder de noemer ‘Ieder schoolplein in de Hof groen, dat gaan we samen doen’ worden alle scholen actief benaderd en gestimuleerd om het schoolplein te vergroenen. Daarvoor wil de gemeente Hof van Twente én de provincie geld beschikbaar stellen. Bijna alle scholen zijn enthousiast over het programma en een aantal hebben zich inmiddels al aangemeld. Wel zijn er meerdere scholen die moeite hebben om zelf eigen middelen in het plan te stoppen wat een voorwaarde is voor een bijdrage van de provincie.

Mede ook omdat nu vanwege corona sponsoractiviteiten onder leerlingen om het geld binnen te halen bijna niet mogelijk zijn. Om deze drempel weg te nemen en een impuls te geven aan het gebruik maken van de beschikbare middelen binnen de provinciale regeling wil de gemeente een bijdrage vanuit het programma Biodiversiteit beschikbaar te stellen. In totaal gaat het daarbij om €95.000.

Doel daarbij is dat alle scholen een stap hebben gezet naar een groen schoolplein. Dit schoolplein wordt niet alleen gebruikt tijdens de pauzes, maar we zijn samen met Hofpower en de Groene Loper Hof van Twente nadrukkelijk aan het kijken hoe we ook buitenlessen integreren binnen een groen schoolplein.