Geld voor ‘groene’ schoolpleinen

Onder de noemer ‘Ieder schoolplein in de Hof groen, dat gaan we samen doen’ worden alle scholen actief benaderd en gestimuleerd om het schoolplein te vergroenen. Daarvoor wil de gemeente Hof van Twente én de provincie geld beschikbaar stellen. Bijna alle scholen zijn enthousiast over het programma en een aantal hebben zich inmiddels al aangemeld. Wel zijn er meerdere scholen die moeite hebben om zelf eigen middelen in het plan te stoppen wat een voorwaarde is voor een bijdrage van de provincie.

Mede ook omdat nu vanwege corona sponsoractiviteiten onder leerlingen om het geld binnen te halen bijna niet mogelijk zijn. Om deze drempel weg te nemen en een impuls te geven aan het gebruik maken van de beschikbare middelen binnen de provinciale regeling wil de gemeente een bijdrage vanuit het programma Biodiversiteit beschikbaar te stellen. In totaal gaat het daarbij om €95.000.

Doel daarbij is dat alle scholen een stap hebben gezet naar een groen schoolplein. Dit schoolplein wordt niet alleen gebruikt tijdens de pauzes, maar we zijn samen met Hofpower en de Groene Loper Hof van Twente nadrukkelijk aan het kijken hoe we ook buitenlessen integreren binnen een groen schoolplein.

Gerelateerde berichten

  • 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag11 november 2021 22 bomen uitgereikt tijdens Boomfeestdag Gisteren was de jaarlijkse boomfeestdag en in het kader daarvan werden op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis 22 droombomen uitgereikt aan de winnaars van de tekenwedstrijd 'Je […]
  • Groen schoolplein Heeckeren geopend9 juni 2021 Groen schoolplein Heeckeren geopend Het zogenoemde Groene Schoolplein naast de Heeckerenschool is vanochtend officiëel in gebruik genomen. Wethouder Piet van Zwanenburg deed de openingshendeling in het bijzijn van alle […]
  • Tekenwedstrijd ‘droombomen’ gaat door19 april 2020 Tekenwedstrijd ‘droombomen’ gaat door De tekenwedstrijd 'Droombomen' voor alle leerlingen in het basisonderwijs gaat in aangepaste vorm door. Juryleden gaan komende woensdag, 22 april, de tekeningen van bomen bekijken […]
  • Goorse schoolpleinen worden groener9 maart 2020 Goorse schoolpleinen worden groener De gemeente Hof van Twente gaat zich opgeven als partner van het project Groene Schoolpleinen. Dit provinciale project is erop gericht om de schoolpleinen van de basisscholen groen en […]
  • Kinderen schrijven verhalen over bomen4 februari 2020 Kinderen schrijven verhalen over bomen HofPower en de Groene Loper Hof van Twente zijn op zoek naar verhalen over bomen. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisscholen uit Goor en de overige kernen in de Hof, […]