Wolters: “Burgemeester heeft grote fout gemaakt” (ingezonden brief)

Martha Wolters vindt dat Ellen Nauta niet de juiste informatie heeft gegeven over haar gedwongen trektocht door Goor. Dat stelt ze in een ingezonden brief aan deze site. PvdA-fractie-voorzitter Fred Rijkens doet in dat schrijven ook een duit in het zakje en onderschrijft de bezwaren van Wolters die zich een ‘opgejaagd beest’ voelde toen ze steeds naar een andere plek moest voor haar demonstratie voor een woonwagenstandplaats in Goor. De ingezonden brief is hieronder te lezen.

“De Burgemeester zegt dat wij op een invalideparkeerplaats stonden maar dat is absoluut niet zo geweest. Ik kan met behulp van foto’s laten zien dat het verhaal van de Burgemeester onjuist is. Daarnaast klopt het ook niet dat ons twee plaatsen is aangeboden. De Burgemeester heeft op de maandag dat wij voor het gemeentehuis stonden ons opdracht gegeven om voor 20:00 uur daar te vertrekken. We mochten overal gaan staan maar dan maar voor drie dagen. Pas toen ik al op zo’n 6 plaatsen had gestaan en bewoners in de Kevelhammerhoek naar het gemeentehuis waren gegaan moest ik ineens weer terug naar het plein voor het gemeentehuis. Daar was ik ook al twee keer weggestuurd.

Ik voelde me net een opgejaagd beest en dat kwam door die vreemde regel dat ik steeds na drie dagen moest verplaatsen. Ik hoorde dat de Burgemeester op vragen uit de raad zei dat ze ons absoluut niet de wijken in had gestuurd. Ik vind dat woordspelletjes want als ik om 20:00 uur voor het gemeentehuis weg moet dan kom ik altijd in een wijk van Goor terecht. Als het probleem voor het gemeentehuis die invalide-parkeerplaats was geweest had ik gewoon een paar meter verder kunnen gaan staan maar dat mocht absoluut niet.

Ik heb bij mijn advocaat geïnformeerd maar de Burgemeester heeft een hele grote fout gemaakt en legt nu de schuld bij ons. Het is iets wat wij als reizigers wel gewend zijn maar deze keer neem ik er echt geen genoegen mee. Ik laat me niet weer heen en weer slepen en overal de schuld van krijgen als een hoger iemand fouten maakt. Ik heb tot nu toe niets anders meegemaakt dan een gemeente die er een potje van maakt en anderen de schuld geeft. Dat de Burgemeester dat ook doet valt me heel erg tegen. Ik had wel vertrouwen in haar omdat ze altijd heel aardig deed.

Fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA bevestigt het verhaal van Martha. “Martha heeft alles op de telefoon opgenomen met medeweten van de mensen die gefilmd werden. In die filmpjes kun je precies zien hoe het is gegaan. Op mijn vragen in de raad kreeg ik niet de juiste antwoorden maar werd er om de waarheid heen gedraaid. Ik heb dit nu van nabij meegemaakt en wat ik nooit geloofde klopt. Deze mensen worden gewoon niet serieus genomen en worden behandeld als tweederangs burgers.”