SaxCell brengt textielindustrie terug naar Goor

Er komt een nieuwe textielfabriek op bedrijven terrein Zenkeldamshoek in Goor, aldus TC/Tubantia. In een pand Ten Cate Permess gaat begin november SaxCell beginnen, een bedrijf opgericht door Hogeschool Saxion. SaXcell maakt van oude katoenvezels een pulp die de grondstof vormt de grondstof voor nieuwe cellulosevezels, waarvan doek en garen wordt gemaakt. Daarvan kunnen onder meer broeken, handdoeken en gordijnen worden gemaakt. De productie in Goor blijft in eerste instantie beperkt en biedt werk aan twee tot vijf personen. Wanneer duidelijk is of de productie rendabel is wordt bekeken of er een grotere fabriek kan komen die zo’n veertig mensen aan werk kan helpen.

Gerelateerde berichten

  • Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis4 augustus 2018 Een fraai stukje Goorse familiegeschiedenis De redactie kreeg een bijzonder epistel opgestuurd van Karin Holthuis. De Goorse woont al jaren in het Haagse waar werkt voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is de […]
  • Scholen zamelen ondergoed in voor kledingbank21 november 2014 Scholen zamelen ondergoed in voor kledingbank De zes Goorse basisscholen gaan kinderondergoed inzamelen voor kledingbank 'Van Katoen'. Deze is sinds kort gevestigd in de Goorse Wijnkamp en bedoeld voor mensen die het niet breed […]
  • Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken25 februari 2017 Reünie van oud-werknemers Goorse textielfabrieken Er komt op zondag 19 maart een reünie van oud-werknemers van de Goorse textielfabrieken in het Goors Historisch Museum. Dit in navolging van de succesvolle bijeenkomst met de […]
  • Zenkeldamshoek wordt uitgebreid17 september 2020 Zenkeldamshoek wordt uitgebreid Bedrijventerrein Zenkeldamshoek wordt uitgebreid. De zogenoemde Ontwikkelingsmaatschappij Zenkeldamshoek (OMZ) heeft extra gronden aangekocht aan de overkant van de Zomerweg, ten […]
  • Goor ontbreekt op podium bij Bebseltrofee15 maart 2016 Goor ontbreekt op podium bij Bebseltrofee De Goorse bridge-duo's zijn buiten de prijzen gevallen tijdens de zestiende editie om de felbegeerde Bebseltrofee. Het evenement, dat georganiseerd wordt door Lions Club […]