Hof ‘positieve’ uitzondering op stijgend aantal Corona-besmettingen

In Goor en de overige zes kernen in de Hof van Twente zijn in de afgelopen twee weken in totaal slechts twee nieuwe Corona-besmettingen geregistreerd door het RIVM. Daarmee is de Hof een ‘positieve’ uitzondering op het stijgend aantal besmettingen in Nederland en in de regio Twente. In omliggende gemeenten zijn aanzienlijk meer mensen besmet geraakt. Met name Haaksbergen is een brandhaard gebleken met in de afgelopen twee weken maar liefst 56 nieuwe besmettingen. In de Hof van Twente zijn sinds de uitbraak in maart nu in totaal 73 Corona-besmettingen geregistreerd. Vijftien mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en er zijn vijf overlijdens gemeld.

Gerelateerde berichten

  • Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week16 augustus 2021 Coronabesmettingen Hof stabiel laag in de laatste week Het aantal coronabesmettingen daalde al sinds half juli en is ook in de afgelopen week niet geĆ«xplodeerd. Er werden in de afgelopen zeven dagen 31 besmettingen geregistreerd. Een […]
  • Coronabesmettingen dalen ook in de Hof28 juli 2021 Coronabesmettingen dalen ook in de Hof In lijn met de landelijke trend daalt ook ook in de Goor en omgeving het aantal geregistreerde coronabesmettingen. In de afgelopen week werden er gemiddeld 6 mensen per dag positief […]
  • Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof7 april 2021 Aantal coronabesmettingen daalt weer in de Hof Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Hof van Twente is de laatste dagen aan het dalen. Waar afgelopen vrijdag en zaterdag nog 17 besmettingen per dag werden geregistreerd waren […]
  • Zo’n 1000 Coronabesmettingen in de Hof sinds start tweede golf8 december 2020 Zo’n 1000 Coronabesmettingen in de Hof sinds start tweede golf Geheel in lijn met de landelijke trend. lukt het ook in Goor en omgeving nog niet echt om de Corona-besmettingscijfers naar aanvaardbare waarden te laten zakken. In de laatste week is het […]
  • Coronacijfers blijven schommelen in de Hof25 november 2020 Coronacijfers blijven schommelen in de Hof Het lijkt erop dat de landelijke cijfers dalen maar in de gemeente Hof van Twente blijft de situatie toch zorgelijk voor wat betreft het aantal Corona-besmettingen. Na een flinke daling […]