KNVB: ‘Voorlopig geen degradatie in vierde klasse’

Vv Twenthe en sv Hector kunnen dit seizoen niet degraderen. Dat is de situatie zoals die nu is. Dit blijkt uit het promotie/degradatie-reglement dat de KNVB naar buiten heeft gebracht. Daar staat in dat er voorlopig geen clubs degraderen uit de zondag-vierde klasse. Op de website van de voetbalbond valt te lezen dat dit te maken heeft met een ‘lopend onderzoek inzake het zaterdag en-/zondagvoetbal’. Een woordvoerder van de voetbalbond wijdt iets meer uit

“Dat is inderdaad een onderzoek dat nog loopt. Veel clubs zijn van plan over te stappen naar het zaterdagvoetbal.” Door deze ontwikkeling slinkt het aantal clubs in de vierde klasse, waardoor er competities kunnen komen met te weinig clubs. Voor SV Hector en vv Twenthe zou dit na een competitiewedstrijd al betekenen dat het belangrijkste doel voor het huidige gehaald is: handhaving. Tijdens de presentatie van de resultaten van het onderzoek komt er logischerwijs meer duidelijkheid over deze opmerkelijke regeling. Voor GFC, dat in de zaterdag vierde klasse zit, is het onderzoek van minder importantie omdat er al geen degradatie mogelijk was uit de zaterdag vierde klasse.

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • D-Day voor Twenthe en GFC…13 mei 2017 D-Day voor Twenthe en GFC… Het is erop of eronder voor zowel Twenthe als GFC morgen in de laatste reguliere competitieronde van dit seizoen. GFC hoopt morgen de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen in het […]
  • Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie17 mei 2016 Twenthe mogelijk toch tegen Hector in finale nacompetitie De KNVB heeft een aanpassing gedaan in het schema van de nacompetitie waardoor sv Hector niet tegen het Enschedese Vogido speelt in een eventuele finale maar tegen stadsgenoot Twenthe. […]
  • Goorse clubs door sneeuwval niet in actie9 december 2017 Goorse clubs door sneeuwval niet in actie De Goorse clubs in de derde- en vierde klasse B komen morgen niet in actie in competitieverband. De winterse omstandigheden en de slechte staat van de velden heeft ervoor gezorgd dat de […]
  • GFC naar koploper, Hector thuis en Twenthe in Hofderby7 maart 2020 GFC naar koploper, Hector thuis en Twenthe in Hofderby De eerste elftallen van de Goorse clubs kunnen alledrie de borst nat maken als het gaat om de opponenten van dit weekeinde. GFC speelt vanmiddag (14:30 uur) tegen de koploper in de vierde […]