GFC heeft geen kind aan Koninklijke UD

GFC heeft de tweede competitiewedstrijd in het nieuwe voetbalseizoen overtuigend gewonnen. Na de teleurstellende puntendeling van vorige week tegen sv Rijssen werd vanmiddag overtuigend gewonnen van Koninklijke UD uit Deventer. Op sportpark Heeckeren werd het 6-1 voor de ploeg van trainer Romano Lammertink na een ruststand van 2-0. Justin Vos opende na negen minuten de score. Daarna bleef GFC de betere ploeg maar het duurde tot 37e minuut voordat dat tot uiting kwam in de score. Olaf Siegers zette de rood zwarten op 2-0.

Vlak na rust gooide Collin Mensink het duel in het slot met de 3-0. Daarna ging het hard. Erwin Klok tekende na een uur voetbal voor de 4-0 terwijl even later Edo Schnieder voor de 5-0 tekende. In de 69e minuut maakte Olaf Siegers zijn tweede van de middag: 6-0. In de slotfase mocht Koninklijke UD wat terug doen doordat de bal na een overtreding in de 16-meter. De penalty werd binnen geschoten waardoor er na negentig minuten een 6-1 eindstand op het scorebord stond. Volgende week gaat GFC op bezoek bij Gorssel.