Integrale controle bij Goorse café’s

De gemeente Hof van Twente heeft vrijdagavond samen met de politie, BOA’s, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de douane hebben een integrale horecacontrole in een groot aantal horeca-gelegenheden in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. Doel was controle op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden bijvoorbeeld door het overtreden van de Drank- en Horecawet, de Wet op de kansspelen en de Warenwet.

Burgemeester Ellen Nauta: “We voeren controles als deze uit om misstanden te bestrijden en eerlijk ondernemerschap te beschermen en stimuleren.”

Twee horecazaken kregen een waarschuwing omdat ze zich niet goed genoeg houden aan de hygiene-voorschriften. Ook de Douane heeft een
waarschuwing gegeven aan een horecazaak wegens het niet naleven van regelgeving. Bij meerdere bedrijven werden onregelmatigheden geconstateerd als het gaat om de Kamer van Koophandel-inschrijving in combinatie met de Drank- en Horecavergunning. De
gemeente gaat dit verder onderzoeken.

Ook werd geconstateerd dat niet alle bedrijvenarbeidscontracten van medewerkers kunnen tonen. Er zal nader onderzoek worden ingesteld naar de wijze van uitbetaling van deze medewerkers. Ook werden bij één horecazaak te veel kansspelautomaten aangetroffen.

Volgens de gemeente zijn dit de eerste opbrengsten maar er volgt nog nader onderzoek naar wat is aangetroffen. Het persbericht vermeld niet welke horecazaken het niet helemaal voor elkaar hadden. In Goor werden in ieder geval Café Johnnys en ’t Proathuus bezocht door de instanties.