Integrale controle bij Goorse café’s

De gemeente Hof van Twente heeft vrijdagavond samen met de politie, BOA’s, de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en de douane hebben een integrale horecacontrole in een groot aantal horeca-gelegenheden in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. Doel was controle op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van eventuele misstanden bijvoorbeeld door het overtreden van de Drank- en Horecawet, de Wet op de kansspelen en de Warenwet.

Burgemeester Ellen Nauta: “We voeren controles als deze uit om misstanden te bestrijden en eerlijk ondernemerschap te beschermen en stimuleren.”

Twee horecazaken kregen een waarschuwing omdat ze zich niet goed genoeg houden aan de hygiene-voorschriften. Ook de Douane heeft een
waarschuwing gegeven aan een horecazaak wegens het niet naleven van regelgeving. Bij meerdere bedrijven werden onregelmatigheden geconstateerd als het gaat om de Kamer van Koophandel-inschrijving in combinatie met de Drank- en Horecavergunning. De
gemeente gaat dit verder onderzoeken.

Ook werd geconstateerd dat niet alle bedrijvenarbeidscontracten van medewerkers kunnen tonen. Er zal nader onderzoek worden ingesteld naar de wijze van uitbetaling van deze medewerkers. Ook werden bij één horecazaak te veel kansspelautomaten aangetroffen.

Volgens de gemeente zijn dit de eerste opbrengsten maar er volgt nog nader onderzoek naar wat is aangetroffen. Het persbericht vermeld niet welke horecazaken het niet helemaal voor elkaar hadden. In Goor werden in ieder geval Café Johnnys en ’t Proathuus bezocht door de instanties.

Gerelateerde berichten

  • Horeca-controle in Goor18 oktober 2019 Horeca-controle in Goor De politie heeft gisteravond in een aantal Goorse horeca-gelegenheden een controle gehouden in het kader van de drank- en horeca-wet. Daar werd bekeken of de geldende regels werden […]
  • Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening14 januari 2022 Goorse horeca morgen in actie voor snelle heropening Vier Goorse horeca-ondernemingen gaan morgenmiddag actie voeren tegen de voortdurende sluiting van café's en restaurants vanwege corona. Het gaat hierbij om Bar Bistro D' Olde Smidse, en […]
  • Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor21 april 2021 Gemengde gevoelens over heropening terrassen in Goor Het is iets, maar ook niet meer dan dat. Niet elke horeca-ondernemer is blij met de aangekondigde versoepelingen die volgende week ingaan. Terrassen mogen dan open van 12:00 uur tot 18:00 […]
  • Glazen Huis keert terug in Goor23 oktober 2020 Glazen Huis keert terug in Goor Het Glazen Huis keert terug in Goor. De stichting Doors Wide Open wil een goede doelen-actie gaan organiseren in de laatste week voor de Kerst in Het Proathuus in het centrum van Goor. […]
  • Horeca is weer open!1 juni 2020 Horeca is weer open! Het voelt voor alle horeca-ondernemers in Goor weer even als hun eerste werkdag. De spanning en twijfels gieren toch even door het lijf, maar bovenal het enthousiasme. De horeca is weer […]