Raadhuis Der Stadt Goor

Het futuristische gemeentehuis is nu één van de moderne blikvangers van onze stad Goor. Met de bouw en stijl van het raadhuis is definitief afstand genomen van het klassieke sausje dat altijd over ons gemeentehuis is gegoten. Neem bijvoorbeeld het raadhuis uit 1652, gebouwd na de grote stadsbrand in 1647. Het Raadhuis Der Stadt Goor werd weer afgebroken in 1851, reden voor de redactie van Oald Goor om deze trots uit de zeventiende eeuw centraal te stellen.

Gerelateerde berichten

  • De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog…23 maart 2020 De Goorse huishoudschool in het begin van de oorlog… In het jaar dat 75 jaar vrijheid gevierd wordt, wordt er natuurlijk regelmatig terug gekeken op de tijd van toen. Ook in Goor. Johan Geerdink stuurde onderstaande bijzondere foto uit 1941 […]
  • Al jaren hetzelfde recept21 augustus 2019 Al jaren hetzelfde recept Het is de week van het Houtdorp. En dat is al sinds jaar en dag een begrip in Goor en omgeving. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer te duiken van oude prenten. Naast […]
  • Toen de blekerij nog een levensader was11 juli 2020 Toen de blekerij nog een levensader was Het TSB-domein in Goor krijgt een ander gezicht. De gemeente heeft een boek met mogelijkheden gepresenteerd om de voormalige stoomblekerij weer een levend gezicht te geven. Dat was vorige […]
  • Schoolfeest 60 jaar geleden…3 april 2019 Schoolfeest 60 jaar geleden… Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn […]
  • Oald Goor: Zwembad(tse)7 augustus 2020 Oald Goor: Zwembad(tse) De temperatuur stijgt en dat is voor de redactieleden van de rubriek Oald Goor een reden om eens te duiken in de koffer met oude prenten over het zwembad-verleden van 't Twentse Haagje. […]