Hufterigheid…

Volgens mij hebben we allemaal wel eens een ‘baaldag’ op het werk. Dat je denkt: “Wat doe ik hier!” Dat je er helemaal klaar mee bent en dat je het liefst in een hyperslaap gaat. Meestal is dat gevoel weer verdwenen als je een nachtje goed geslapen hebt of iets leuks hebt gedaan in het weekend. Na de grootse horeca controle in de Hof van afgelopen vrijdag vroeg ik me af of horecaondernemers ook wel eens een ‘baaldag’ hebben…

Of zij er ook wel eens helemaal klaar mee zijn en of dat gevoel ook weer weg ebt na een nachtje slapen. Afgelopen weekend sprak ik meerdere uitbaters en ze reageerden allemaal even stil als gelaten op mijn vragen.

Baaldag? Slapen? Zeg maar rustig baaljaar en slapen doe ik minimaal. Ik heb zorgen die echt niet verdwijnen na een nacht slaap. Om eerlijk te zijn, slaap ik nooit een hele nacht door. We zijn de speelbal van 2020 en alle maatregelen die genomen worden hebben direct invloed op onze sector.

Wij zijn het eerst aan de beurt als kroegen en terrassen dicht moeten. We worden geconfronteerd met eerder moeten sluiten omdat Corona ná tien of twaalf uur blijkbaar actiever is dan ervóór. Wij zijn degene die een boete van 4000 euro aan onze kont krijgen als mensen te dicht bij elkaar zitten. En dat terwijl wij er alles aan doen om zo goed en zo kwaad als het kan de instructies van het RIVM en overheid na te leven.

Wij krijgen een boete als een klant een sigaret rookt in onze gelegenheid. En dat terwijl er nergens meer rookruimten zijn, wij niets faciliteren wat met roken te maken heeft en overal bordjes hebben staan met ‘verboden te roken’. Wij krijgen een boete als iemand onder valse voorwendselen, bijvoorbeeld met een valse ID kaart, er toch in geslaagd is een biertje te scoren aan de bar.

Tegen hufterigheid bestaat geen medicijn. Kortom, we worden overal verantwoordelijk voor gehouden en de overtreder zelf heeft blijkbaar geen enkele eigen verantwoordelijkheid. Het is natuurlijk ook vele malen makkelijker om gewoon een boete uit te delen aan een hard werkende kroegbaas dan in discussie te moeten gaan met bezoekers. Stel je eens voor dat het een beetje moeilijk wordt om de staatskas te spekken.

En nu vraag je mij wat ik vind van die horeca-controle? Dat ik even zo snel het arbeidscontract niet kon vinden van het meisje achter de bar? Dat ik even zo snel dat inkoop-bonnetje niet kon vinden van dat flesje drank uit Duitsland? Dat ik me even moet verdiepen in de vraag of ik alle papieren kan tonen van de Kamer van Koophandel en drankvergunningen? Vraag je me nu echt wat ik daar van vind?

Sorry, ik was even druk met alle andere dingen die we opgedragen krijgen. Biertje doen nog?

Ja lekker vriend, er is inderdaad geen medicijn voor hufterigheid…

Namens Niels,

een fijne dag…

Gerelateerde berichten

  • Johan Derksen-tje…18 augustus 2020 Johan Derksen-tje… Een bijzondere zomer en dat was het. Weken vrij voor de boeg zonder er vooraf echt een invulling aan te hebben geven. Het risico van zo’n loze tijd vrij in het vooruitzicht is dat je gaat […]
  • Mij niet bellen…22 september 2020 Mij niet bellen… Regel één is ontkennen. Als het niet meer te ontkennen is, moet je het ontkrachten of verwarring zaaien. Dit is een welbekende strategie die zijn dienst al lang heeft bewezen. Iets anders […]
  • He’j vandage al in de bokse e pist…25 juni 2019 He’j vandage al in de bokse e pist… Hoe gaan we de komende dagen het hoofd koel houden? De weersverwachting liegt er niet om en het kan misschien wel eens de warmste editie ooit worden van het Goorse Schoolfeest. Ik kan me […]
  • Hej d’r last van?…20 oktober 2020 Hej d’r last van?… Hoe moeilijk kun je het elkaar soms maken? Gisteren scrolde ik door nieuwsberichten op de verschillende nieuwssites die onze Hof rijk is en bemerkte een boel wrevel. Of het nu gaat over […]
  • DOES LIEF…7 januari 2020 DOES LIEF… Het is 2020 en menigeen barst van de goede voornemens. Vandaag zijn we zeven dagen onderweg in het nieuwe jaar en het lijkt erop dat sommige mensen niet veel op hebben met het slechte […]