Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht

Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D’Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten en verkopen van ambachtelijk gebrouwen bier én het tegen een vergoeding beschikbaar stellen van een brouwinstallatie ten behoeve van lokale brouwers. De stichting is opgericht door Jos Duurland (voorzitter), Edwin Slaghekke (penningmeester) en Robbie Rouwhof (secretaris).

vlnr: Robbie Rouwhof, Jos Duurland en Edwin Slaghekke

De oprichting van de nieuwe stichting heeft een lange aanloop gehad. Al in 2012 werd er een lokale brouwerij opgericht onder de naam Goorsch Gruyt Bier. Dit bier is ook daadwerkelijk gebrouwen maar de verkoop is nooit goed van de grond gekomen. De initiatiefnemers van nu willen dit initiatief nu nieuw leven in blazen en met vier nieuwe bieren komen die eerst kleinschalig gebrouwen gaan worden: Naast het Goorsch Gruyt Bier wordt gewerkt aan het Goorsch blond, de Goorsche Bock en de Goorsche Abdijtripel.

De stichting zoekt nog twee tot vier nieuwe bestuursleden, het liefst met een achtergrond als thuisbrouwer of in de levensmiddelen-technologie. Wie daarvoor interesse heeft kan bellen met 06-24877283.