Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht

Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D’Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten en verkopen van ambachtelijk gebrouwen bier én het tegen een vergoeding beschikbaar stellen van een brouwinstallatie ten behoeve van lokale brouwers. De stichting is opgericht door Jos Duurland (voorzitter), Edwin Slaghekke (penningmeester) en Robbie Rouwhof (secretaris).

vlnr: Robbie Rouwhof, Jos Duurland en Edwin Slaghekke

De oprichting van de nieuwe stichting heeft een lange aanloop gehad. Al in 2012 werd er een lokale brouwerij opgericht onder de naam Goorsch Gruyt Bier. Dit bier is ook daadwerkelijk gebrouwen maar de verkoop is nooit goed van de grond gekomen. De initiatiefnemers van nu willen dit initiatief nu nieuw leven in blazen en met vier nieuwe bieren komen die eerst kleinschalig gebrouwen gaan worden: Naast het Goorsch Gruyt Bier wordt gewerkt aan het Goorsch blond, de Goorsche Bock en de Goorsche Abdijtripel.

De stichting zoekt nog twee tot vier nieuwe bestuursleden, het liefst met een achtergrond als thuisbrouwer of in de levensmiddelen-technologie. Wie daarvoor interesse heeft kan bellen met 06-24877283.

Gerelateerde berichten

  • ‘Hof van anpak’n’  ondersteunt lokale initiatieven12 september 2017 ‘Hof van anpak’n’ ondersteunt lokale initiatieven In Goor is een nieuw platform onder de naam 'Hof van Anpak’n' in het leven geroepen. Deze non profit-organisatie wil burgers en organisaties ondersteunen bij het realiseren de uitvoeren […]
  • Bedstede voor Goorse schaapsherder16 mei 2018 Bedstede voor Goorse schaapsherder Jos Duurland ligt er warmpjes bij. De Goorse schaapsherder van de Schaapskudde Hof van Twente kan vanaf heden ouderwets een tukje doen in een heuse bedstede. “Nu hoef ik niet meer op een […]
  • Treintje Bello even terug in Goor26 september 2019 Treintje Bello even terug in Goor Op initiatief van Edwin Slaghekke en Bert Wagenaar zal komende zaterdag een replica van het treintje 'Bello' door Goor rijden. Dit als aftrap van een stukje geschiedschrijving over Goor, […]
  • Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo21 september 2019 Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde 'Wolfair' op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij […]
  • Stem van de Regge: Audio-visueel spektakelstuk30 september 2017 Stem van de Regge: Audio-visueel spektakelstuk Er kwam aan het begin van de voorstelling meer water uit de lucht dan er in de Regge stroomt maar toch viel het theaterspektakel 'Stem van de Regge' zeker niet in het water. De circa 800 […]