Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht

Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D’Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten en verkopen van ambachtelijk gebrouwen bier én het tegen een vergoeding beschikbaar stellen van een brouwinstallatie ten behoeve van lokale brouwers. De stichting is opgericht door Jos Duurland (voorzitter), Edwin Slaghekke (penningmeester) en Robbie Rouwhof (secretaris).

vlnr: Robbie Rouwhof, Jos Duurland en Edwin Slaghekke

De oprichting van de nieuwe stichting heeft een lange aanloop gehad. Al in 2012 werd er een lokale brouwerij opgericht onder de naam Goorsch Gruyt Bier. Dit bier is ook daadwerkelijk gebrouwen maar de verkoop is nooit goed van de grond gekomen. De initiatiefnemers van nu willen dit initiatief nu nieuw leven in blazen en met vier nieuwe bieren komen die eerst kleinschalig gebrouwen gaan worden: Naast het Goorsch Gruyt Bier wordt gewerkt aan het Goorsch blond, de Goorsche Bock en de Goorsche Abdijtripel.

De stichting zoekt nog twee tot vier nieuwe bestuursleden, het liefst met een achtergrond als thuisbrouwer of in de levensmiddelen-technologie. Wie daarvoor interesse heeft kan bellen met 06-24877283.

Gerelateerde berichten

  • Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers3 mei 2021 Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers De initiatiefnemers van de te realiseren Twentsche Stadsbrouwerij Goor zijn op zoek naar vrijwilligers die een passie hebben speciaal-bieren. Mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder kunnen […]
  • Omwonenden halen hard uit naar wethouder inzake Nabo’s De Bree11 december 2021 Omwonenden halen hard uit naar wethouder inzake Nabo’s De Bree In een open brief aan deze site halen de bewoners van de buurt De Bree keihard uit naar wethouder Harry Scholten. Ze hekelen de besluitvorming in het sluiten van de niet bewaakte […]
  • Lancering Skoolfeesbier tijdens unieke drive through8 juni 2021 Lancering Skoolfeesbier tijdens unieke drive through Het nieuwe Skoolfeesbier van de Twentsche Stadsbrouwerij Goor is een regelrechte hit onder de Goorse bevolking. De inwoners van ’t Twentse Haagje moeten dan weliswaar door de […]
  • Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs…12 mei 2021 Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs… Met het alternatieve Feest der Feesten in aantocht hebben de initiatiefnemers van de nieuwe Stadsbrouwerij Goor een heus 'Skoolfees-bier' gebrouwen. Skoolfees-bier is volgens de makers […]
  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]