Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht

Tijdens een bijeenkomst bij Bar Bistro D’Olde Smidse is gisteravond (dinsdag) de nieuwe Stichting Stadsbrouwerij Goor opgericht. Deze heeft als doelstelling het lokaal brouwen, promoten en verkopen van ambachtelijk gebrouwen bier én het tegen een vergoeding beschikbaar stellen van een brouwinstallatie ten behoeve van lokale brouwers. De stichting is opgericht door Jos Duurland (voorzitter), Edwin Slaghekke (penningmeester) en Robbie Rouwhof (secretaris).

vlnr: Robbie Rouwhof, Jos Duurland en Edwin Slaghekke

De oprichting van de nieuwe stichting heeft een lange aanloop gehad. Al in 2012 werd er een lokale brouwerij opgericht onder de naam Goorsch Gruyt Bier. Dit bier is ook daadwerkelijk gebrouwen maar de verkoop is nooit goed van de grond gekomen. De initiatiefnemers van nu willen dit initiatief nu nieuw leven in blazen en met vier nieuwe bieren komen die eerst kleinschalig gebrouwen gaan worden: Naast het Goorsch Gruyt Bier wordt gewerkt aan het Goorsch blond, de Goorsche Bock en de Goorsche Abdijtripel.

De stichting zoekt nog twee tot vier nieuwe bestuursleden, het liefst met een achtergrond als thuisbrouwer of in de levensmiddelen-technologie. Wie daarvoor interesse heeft kan bellen met 06-24877283.

Gerelateerde berichten

  • Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers3 mei 2021 Stadsbrouwerij zoekt vrijwilligers De initiatiefnemers van de te realiseren Twentsche Stadsbrouwerij Goor zijn op zoek naar vrijwilligers die een passie hebben speciaal-bieren. Mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder kunnen […]
  • Veel belangstelling voor adoptie lammetjes1 april 2021 Veel belangstelling voor adoptie lammetjes Er is, ook vanuit Goor, veel belangstelling voor de adoptie van de in totaal 70 lammetjes van de Schaapskudde Hof van Twente op de Borkeld. Daar worden in deze lentetijd wel meer dan 70 […]
  • Gorenaren bij de tocht der tochten in 198626 februari 2021 Gorenaren bij de tocht der tochten in 1986 Als het ergens feest is, dan kun je er donder op zeggen dat er ook wel Gorenaren bij aanwezig zijn. Het is een gegeven dat al jaren opgeld doet. In dat kader kregen we aantal prachtige […]
  • Treintje Bello even terug in Goor26 september 2019 Treintje Bello even terug in Goor Op initiatief van Edwin Slaghekke en Bert Wagenaar zal komende zaterdag een replica van het treintje 'Bello' door Goor rijden. Dit als aftrap van een stukje geschiedschrijving over Goor, […]
  • Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo21 september 2019 Goorse schaapsherder houdt ‘Wolfair’ in Markelo De Goorse schaapsherder Jos Duurland organiseert komende zondag (22 september) een zogenoemde 'Wolfair' op De Borkeld in Markelo. Met zijn stichting Schaapskudde Hof van Twente doet hij […]