GFC behoudt ongeslagen status na verdiende zege in Gorssel

GFC heeft vanmiddag het derde competitieduel in de nieuwe competitie in de vierde klasse E met 3-6 gewonnen. In en tegen Gorssel was het bij rust 1-3. Gorssel kwam in het duel dat zonder publiek gespeeld moest worden vanwege Corona, snel op een 1-0 voorsprong die lang op het scorebord bleef staan. Niet ver voor rust maakte Thijs Moormann de gelijkmaker en was de ban gebroken. Nog voor de thee zorgden respectievelijk Olaf Siegers (foto) en Justin Vos voor de 1-2 en 1-3.

Na de thee golfde het spel aanvankelijk op en neer en kwam GFC na een kwartier opnieuw tot scoren. Spits Wassink scoorde de 1-4 uit een hoekschop. Daarna moest Bjorn Nattrop met een lichte hamstringblessure van het veld en dat deed het spel van GFC geen goed. Gorssel drong aan en scoorde in de 85e minuut de 2-4.

Vlak daarna viel ook de 3-4. Een goal met een sterke buitenspellucht al wilde arbiter IJssendorn daar niks van weten. Grensrechter Danny Landeweer van GFC nam daar echter geen genoegen mee en ging daarover in discussie. Die liep zo hoog op dat de scheidsrechter een andere assistent eiste waardoor oud-speler Hans Mensink voor enkele minuten de vlag ter hand moest nemen.

In de slotfase liet GFC Gorssel niet meer langszij komen en kwam zelf zelfs nog twee tot scoren. Olaf Siegers scoorde zijn tweede en derde van de middag en stelde daarmee de zege definitief veilig. GFC is na Helios en Harfsen de nummer drie in 4E met 7 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week speelt de ploeg van trainer Romano Lammertink thuis tegen FC RDC. Daarvoor wacht ook nog het duel om de Tukker Cup komende dinsdag in Denekamp tegen SDC ’12.