Iconische tandarts Koop met pensioen, praktijk verhuist

Een groot deel van de Gorenaren heeft in de afgelopen vier decennia wel eens bij hem in de stoel gezeten. Dat tijdperk is nu voorbij want tandarts Frans Koop heeft na 40 jaar afscheid genomen en gaat nu genieten van een welverdiend pensioen. Dat afscheid verliep door Corona iets anders dan gepland waardoor alleen collegae hem konden uitzwaaien. Onder de bezielende leiding van Frans Koop groeide Tandheelkundig Team Koop uit tot een bloeiende tandartspraktijk in Goor.

De 66-jarige Koop begon veertig jaar geleden met een praktijk aan huis in de Catsstraat. Via de Spoorstraat belandde hij uiteindelijk aan het Julianaplein, nu alweer twintig jaar geleden. In 2016 werd Tandheelkundig Team Koop overgenomen door tandarts Koen Kessels, maar bleef Koop toch nog vier jaar actief in ‘zijn’ praktijk die binnenkort weer gaat verhuizen. Het bedrijfspand aan de Grotestraat waar eerder accountantskantoor Mazars zetelde, wordt het nieuwe onderkomen van de specialisten van Tandheelkundig Team Koop.

Frans Koop (l) en zijn vrouw Mirjam (r)

Na afloop wachtte Frans Koop ook thuis nog een aangename verrassing. Een aantal echtgenoten van de tandartsassistentes hadden de tuin bij huize Koops passend versierd als dank voor de immer gezellige personeelsfeesten.